Care e prețul unui județ liniștit? Află cât câștigă șeful Poliției din Caraș-Severin!

Un top lansat de site-ul Econtext a scos la iveală care sunt cele mai mari salarii ale celor care se luptă pentru a păstra siguranța și liniștea cetățenilor. Comisarul-șef aflat în fruntea inspectoratului de poliție cărășean se laudă cu un loc 11 din 41.

Depășit de județe precum Dolj, Gorj sau Hunedoara, Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin se clasează pe locul 11 în topul salariilor șefilor, trecând înaintea unor județe care ar putea părea mai dezvoltate economic, cum este Timișul, Sibiul sau Constanța. Conform Econtext.ro, salariul net pe lună a lui Grigore Stolojescu în august 2013 ajungea la 6.347 de lei, aproape jumătate totuși decât cel care ocupa locul întâi. Cu 10.747 de lei pe lună, șeful inspectoratului din Harghita, Radu Sandu Moldovan, ocupă prima poziție din clasament, atingând totodată un record din acest punct de vedere, fiind pentru prima dată când un șef de poliție are un astfel de salariu. Chiar și așa, salariul șefului cărășean este aproape dublu față de cel de pe ultimul loc, ocupat de Alexandru Vulpe, șeful pe Olt, ce are doar 3.514 lei pe lună.

Comisarul-șef al inspectoratului, Grigore Stolojescu, explică pentru Express de Banat criteriile după care sunt stabilite salariile personalului aflat la conducere, de unde se deduc și diferențele în contradictoriu între un județ aparent mai „înstărit” și altul mai puțin dezvoltat.  „Salariul inspectorului-şef este stabilit la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, la calcularea căruia se au în vedere categoria inspectoratului, vechimea în structurile MAI, pregătirea profesională a persoanei care ocupă funcția și performanțele obținute în anii anteriori, precum și în activitatea curentă”, a explicat șeful Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Grigore Stolojescu.