La Caransebeș, soarta proiectelor de hotărâre se decide în spatele ușilor închise

Cele două terenuri de sport multifuncționale se vor construi în Caransebeș, însă nu în locațiile prevăzute inițial de conducerea Primăriei. Ca să meargă treaba în Consiliul Local, primarul Felix Borcean a negociat cu liderul grupului PSD din Consiliu înainte de ședință. Și asta pentru că proiectul de hotărâre a fost respins constant la ședințele de lucru anterioare.

Potrivit liderului grupului PSD din Consiliul Local, Florin Bogdea, s-a dorit o colaborare în privința alegerii locațiilor celor două terenuri, pentru a ține cont și de propunerea consilierilor PSD.

„Am avut o întâlnire cu Felix Borcean înainte de ședința de Consiliu Local, am adus în discuție cele două terenuri de sport și cumpărarea unui teren de către investitorul Marchesi. Am convenit că zona Țiglărie nu se pretează la amenajarea unui teren multifuncțional și a fost de acord ca să fie stabilită locația în cartierul Pipirig, la Școala Generală nr. 2”, ne-a declarat consilierul PSD Florin Bogdea.

Cu toate acestea, în ședința de Consiliu Local proiectul de hotărâre a fost propus spre aprobare tot în forma inițială, adică un teren să fie amenajat pe spațiul singurului loc de joacă din cartierul Balta Sărată, care va fi mutat tot în cartier și un spațiu în cartierul Țiglărie. Consilierul Bogdea pune răzgândirea primarului Borcean pe seama unei consultări cu fostul primar Marcel Vela.

„Cred că au încercat să se răzgândească după ce au vorbit cu Marcel Vela, pentru că și pe mine m-a sunat Vela în aceeași zi, încercând să negocieze locația acestor două terenuri de sport multifuncționale, care până la urmă nu reprezintă cine știe ce, spunându-mi că ar trebui să rămână în forma propusă de conducerea primăriei și anul viitor am putea propune noi, cei de la PSD, un alt proiect de acest gen. I-am spus lui Marcel Vela că nu avem ce negocia și surpriza a venit în ședința de Consiliu când proiectul a fost propus aleșilor locali spre vot fără nicio modificare discutată cu Felix Borcean înainte”, ne-a declarat Florin Bogdea.

Acesta s-a opus în ședință în numele grupului PSD și a menționat că nu s-a ținut cont de părerea PSD, deși discuția cu primarul Felix Borcean a fost alta. Florin Bogdea a menționat că proiectul va fi votat de grupul PSD doar cu amendamentul ca cea de-a doua locație pentru un teren multifuncțional să fie în curtea Școlii Generale nr. 2 din cartierul Pipirig.

După mai multe dispute verbale, proiectul, cu amendamentul propus de grupul PSD, a primit girul tuturor consilierilor.