Schimbările de la conducerea spitalelor din Reșița și Caransebeș, cărora nimeni nu le mai știe numărul, primează în fața sănătății oamenilor, consideră președintele Consiliului Județean. Silviu Hurduzeu spune că o situație de neacceptat trenează din cauza Ministerului Sănătății.
De ce județul Caraș-Severin este codaș la testarea pentru SARS – CoV-2?
Răspunsul îl are președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu:
„Lipsa avizului Ministerului Sănătății, solicitat încă din 2 iulie 2020, face imposibilă efectuarea de teste pentru diagnosticarea infecțiilor cu SARS-CoV-2 la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Aparatul Real Time – PCR, cu o valoare de 1,1 milioane lei, achiziționat de către Consiliul Județean Caraș-Severin, a fost livrat principalei unități spitalicești din județ împreună cu 2.000 kituri de testare, iar personalul medical, a cărui instruire a fost finalizată, așteaptă doar avizul Ministerului Sănătăți ca să le poată folosi. Pentru diagnosticarea infecțiilor SARS-CoV-2, Consiliul Județean Caraș-Severin a achiziționat pentru Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș un aparat RT-PCR, cu o valoare de de 285.750 lei, rezultatul testului putând fi obținut în aproximativ o oră. Observ, cu părere de rău, că atât la Caransebeș, cât și la Reșița, ceea ce primează este schimbarea managerilor cu orice preț și nu interesul pentru binele comun al cărășenilor”, spune peședintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu.
Până când se va primi avizul Ministerului Sănătății, pentru ca laboratoarele să poată funcționa și în regim de Ambulatoriu, sutele de turiști și de muncitori care ies în următoarele zile din țară apelează la laboratoare din județele vecine, unde așteaptă cu orele pentru testarea pentru SARS-CoV-2, sumele nefiind deloc mici pentru buzunarul multora (300 de lei ).