La Caransebeș proiectele se schimbă după cum bate vântul în Primărie

În urma discuțiilor apărute în cadrul ședinței de Consiliu Local în care mai toată lumea și-a dat cu părerea despre obiectivul de investiții din Piața Gugulanilor a municipiului Caransebeș din care parcă cel mai vinovat se face proiectantul lucrării, aflăm dintr-un comunicat de presă că informațiile sunt eronate și la Caransebeș parcă ce se decide într-un anumit mandat de primar nu mai e bun în următorul.

La proiectarea primului obiectiv, cerințele au fost ca la parter să fie o hală pentru producătorii de lactate cu grup sanitar propriu, vestiar și la etaj birouri cu grupuri sanitare proprii. Al doilea proiect a fost solicitat pentru o clădire în continuarea celei existente cu trei spații mari comerciale: unul la parter și două la etaj, prevăzute cu lavoare, pentru că lângă există un WC public. Asta s-a cerut, asta s-a executat, informează proiectantul, reprezentantul unei firme din Caransebeș. Când se oferă o temă, nu proiectantul decide, aceste lucrări fiind aprobate de Consiliul Local la vremea respectivă. Nu s-a lucrat de capul proiectantului în niciun caz, spune în comunicat reprezentantul firmei.

CITEȘTE ȘI: De opt ani, cu musca-n lapte! Un amărât de WC îi ține pe gugulani la marginea civilizației!

Intervenția acestuia a venit după ce în spațiul public au apărut mai multe articole în care conducerea pieței vine cu explicații în fața consilierilor precum că nu s-a deschis hala de lactate până acum din cauză că nu s-au putut primi avizele, fiind nevoie de modificarea proiectului. În cazul acesta s-a lăsat să se înțeleagă că cei vinovați sunt proiectantul și reprezentanții Primăriei de la compartimentul de Achiziții.

Mai mult, după ce au fost discuții cu privire la lipsa de profesionalism a celor implicați în acest proiect pe care s-au cheltuit foarte mulți bani de la bugetul pieței, recent consilierii au aprobat, după lungi discuții, achiziția unor vitrine frigorifice care vor fi amplasate în hala de lactate, chiar dacă deocamdată nu poate funcționa din lipsa avizelor necesare. Managerul interimar al pieței, Ion Ursulescu, a menționat că este în procedură de avizare a spațiului, însă durează pentru că sunt neconcordanțe în proiect. Acum viceprimarul Marius Isac îl acuză direct că nu a fost sincer când le-a prezentat consilierilor proiectul de investiție pentru acele vitrine care costă cam 100.000 de lei pentru că ele deja fuseseră achiziționate.