La Caransebeş, pesediştii citează din… clasici liberali! Buşoi, dat exemplu pentru Felix Borcean!

Consilierul Florin Bogdea l-a provocat pe primarul Felix Borcean, în ultima ședință a Consiliului Local Caransebeş, pe tema proiectelor cu finanțare europeană pentru reabilitarea spitalelor.

Pesedistul a venit mai pregătit după ce la ședința din luna aprilie executivul Primăriei afirma că în prezent nu există programe cu finanțare europeană prin care Caransebeșul să poată fi eligibil pentru ample lucrări de reabilitare și modernizare a Spitalului Municipal de Urgență. Astfel, Florin Bogdea a dorit să prezinte exemple de primării care au depus proiecte pe fonduri europene și care au și primit fonduri și chiar s-au încheiat lucrările.

„În municipiul București s-au încheiat 3 astfel de proiecte la spitale precum Cantacuzino, Gomoiu și Filantropia, cu o sumă totală de 9 milioane de euro pe Axa prioritară 3. Şi m-am uitat pe blogul d-lui Cristian Bușoi, care din câte știu eu este membru PNL, și el spune foarte clar: fonduri europene prin programul operațional Axa prioritară 3 special pentru spitale municipale cum este al nostru. Mai mult, ministrul delegat pentru fonduri europene spunea că acele fonduri pentru cele 3 spitale reprezintă 10% din întreaga finanțare la nivel național. De asemenea, începând cu luna ianuarie 2017 sunt disponibile fonduri europene pentru reabilitarea și modernizarea ambulatoriului de specialitate al spitalelor, cu sume cuprinse între 100.000 și 2,3 milioane euro. De ce nu ați făcut un astfel de proiect?”, a întrebat Florin Bogdea, care a mai adăugat că s-a interesat și de fondurile care inițial au fost aprobate pentru spital de către Guvern și la care s-a renunțat de către administrație.

„Am înțeles că în 2016 nu ați putut să începeți lucrările, dar aceeași sumă ați avut-o și în 2017… Păi într-un an de zile nu ați putut să faceți procedurile?”, a întrebat Bogdea.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

În replică, primarul Felix Borcean a declarat că s-a tot vorbit de rapiditatea cu care ar fi trebuit cheltuită suma din prima etapă de reabilitare și modernizare a spitalului, lucru imposibil de înfăptuit în doar două-trei luni.

„S-a făcut licitația, însă o firmă din cele înscrise au făcut contestație, a fost în curs de soluționare, iar acum s-a finalizat contestația, dar nu mai sunt banii, pentru că nu au mai fost prinși în bugetul guvernamental pentru o astfel de investiție! Firma de pe locul 6 a făcut contestație. Credeți că noi nu am fi vrut să folosim banii ăia? Şi, ca să-ți răspund până la final, tocmai din această cauză nu am accesat pentru fondurile europene, pentru că era mult mai la îndemână să mergi pe o astfel de finanțare de la Guvern. Pe axa 3 avem cuprins într-un proiect de reabilitare termică Spitalul de Boli Infecțioase, Bora, cum este cunoscut. Pe axa 3 se ține cont de gradul seismic al clădiri și, oricum, Spitalul municipal nu s-ar fi încadrat”, a menționat primarul Felix Borcean, care a mai adăugat că cel mai bine ar fi un spital construit de la zero. La întrebarea de ce nu începeți un astfel de proiect, edilul orașului i-a răspuns consilierului Bogdea că nu se poate în cei doi ani cât i-au mai rămas din mandat, făcând un gest cu degetele care l-a lăsat pe consilier să înțeleagă că nu sunt bani pentru astfel de investiții majore, nici măcar pentru partea de cofinanțare.

Cristian Buşoi, pentru cine nu mai ştie, a fost candidatul susţinut de Marcel Vela la alegerile pentru preşedinţia PNL, câştigate de Ludovic Orban. Nu ştim câţi liberali mai urmăresc blogul lui Buşoi, cert e că, iată, o fac pesediştii din Caransebeş!

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/