La Caransebeş, ca nicăieri! Locuinţă de serviciu din partea Consiliului Local pentru patronul Hotelului Armando?!

Primarul municipiului Caransebeș a fost interpelat ieri, în ședința de Consiliu Local, de pensionarul Dumitru Matei cu privire la confirmarea unui zvon care circulă în ultima perioadă prin municipiu. „Este adevărat, domule primar, că i-ați acordat locuință de serviciu noului manager al spitalului și că acesta s-a răzgândit, după câteva zile, doar pentru faptul că aceasta nu era mobilată?”, l-a întrebat Dumitru Matei pe Felix Borcean, care a răspuns că informația este parțial adevărată.

„Am auzit o veste bombă, domnule primar! A fost o locuință socială pe la Balta Sărată, pe acolo, pe care ați transformat-o în apartament de serviciu pentru a-l acorda managerului spitalului, care a cumpărat și Hotelul Armando din Caransebeș. Păi chiar lui să-i dați apartament de serviciu?! Şi am auzit că în final nu l-a luat că nu a fost mobilat! Păi e posibil, domnule primar, coborâm la nivelul ăsta în loc să ajutăm o familie necăjită!”, a menționat Dumitru Matei, în râsetele ironice ale consilierilor locali.

În replică, primarul a menționat că managerul Octavian Dena a renunțat tocmai pentru a ajuta o familie necăjită. Cu toate astea, pe ordinea de zi a ședinței nu a fost introdus niciun proiect de hotărâre cu privire la revenirea din locuință de serviciu în locuință socială.

Consilierul social-democrat Valentin Dascălu l-a întrebat pe edil dacă apartamentul de serviciu pentru un medic, pe care aleşii locali l-au aprobat la sfârșitul anului, era de fapt pentru Dena, iar la răspunsul afirmativ al primarului, Dascălu a mai spus că nu a fost corect din partea acestuia că nu a informat consilierii pentru cine e destinată locuința de serviciu, menționând vag că pentru un medic.

Menţionăm că Hotelul Armando din Caransebeş a fost cumpărat, în ultima parte a anului trecut, de o firmă patronată de soţia lui Octavian Dena, pe atunci director la Caromet. Între timp, acesta a devenit manager al Spitalului Municipal, calitate în care a primit oferta de locuinţă de serviciu din partea municipalităţii.