Disputele legate de piaţa de vechituri a Reşiţei, mutată de la stadionul Gloria pe Aleea Gugu, continuă între administraţiile locale din cele două municipii ale judeţului.
Consilierii locali din Caransebeş au trimis pe adresa redacţiei un comunicat de presă pe care îl redăm mai jos în întregime.
„Având în vedere declarațiile făcute săptămâna trecută de către primarul municipiului Reșița, Mihai Stepanescu, cu privire la contestația referitoare la obiecțiile Consiliului Local al municipiului Caransebeș în legătură cu numirea unei piețe de vechituri cu toponimul «Gugu» și preluate în presa locală, pentru o corectă informare a opiniei publice facem următoarele precizări:
– Nu a fost contestată denumirea unei străzi, alei sau cartier care să implice schimbări de cărți de identitate, așa cum în mod greșit, sau poate voit, au înțeles cei care au făcut asemenea declaraţii, motivând cu trimiteri la denumiri normale ale unor repere edilitare cu nume de zone tradiționale, munți, vârfuri sau personalități. Dimpotrivă, este o onoare și o bucurie ca cetățeni ai municipiului Reșița care locuiesc pe Aleea Gugu să fie legați sufletește și statistic de vârful Gugu, muntele sacru al dacilor.
-Singura obiecție este legată de numirea unei „piețe de vechituri” cu numele de Gugu, în baza unui HCL propus de primar și aprobat de către consilierii locali.
– Ca să înțeleagă și aleșii locali din Reșița rugămintea omologilor lor din Caransebeș, le dăm următorul exemplu:
Aleșii locali din municipiul Caransebeș ar putea aproba în prima ședință denumirea unei piețe de vechituri dintr-un cartier cu următoarele variante de nume: „Piața de vechituri Semenic” sau „Piața de vechituri Siderurgica Reșița”, ca să nu mai vorbim de variantele inspirate din anumite nume, adevarate „branduri”, ce conduc la ora actuală Reşiţa. Evident că este doar un exercițiu de imaginație pentru buna înțelegere a contestației normale și firești ce a generat săptămâna trecută asemenea comentarii populiste din partea unor aleși locali din Reșița, care, probabil, nu au citit tot conținutul sesizării noastre. Totodată, asigurăm opinia publică de faptul că la Caransebeș am învățat de 2000 de ani să respectăm munți, tradiții și oameni”.