„La Bocșa, pe timp de război sunt mai multe realizări decât pe timp de pace”

petru prorocu bocsa

Replica aparține consilierului local PNL, Petru Prorocu, după ce Mirel Pascu a propus aleșilor locali aprobarea contractului de asociere între A.S. Metalul Bocșa și administrația locală. Ca o noutate, în viitorul campionat orașul Bocșa va avea și echipă de juniori.

Consilierii locali din Bocșa au aprobat, în cea mai recentă ședință ordinară, contractul de asociere între A.S. Metalul Bocșa și Orașul Bocșa în vederea finanțării și realizării în comun a acțiunii de promovare și dezvoltare a activității sportive, prin asigurarea condițiilor organizatorice și materiale pentru practicarea fotbalului atât în Bocșa, cât și la nivel județean.

Obiectivul principal al acestui contract este susținerea echipelor de fotbal de juniori și seniori, mai ales posibilitatea de a oferi jucătorilor tineri de perspectivă continuarea practicării fotbalului chiar la nivel de performanță.

Prin acest contract, administrația locală va contribui cu 50.000 de lei pentru tur, bani alocați de la capitolul „Cultură, recreere și religie”. Banii vor fi acordați în patru tranșe, suma totală fiind achitată până la data de 31 decembrie 2022.

Parteneriatul nu este o premieră pentru oraș, această colaborarea fiind parafată și în anii trecuți.

„Este aceeași asociere pe care o avem cu Asociația Sportivă Metalul Bocșa. Deocamdată trebuie să ne gândim din punct de vedere al bugetului local cât ne va costa sportul, pentru că noua legislație spune că, dacă vrem să o avem doar noi (n.r. echipa), va trebui să avem șef serviciu, o întreagă structură, deci vor fi costuri în plus și angajări. Din 1 iulie s-au blocat angajările, deci anul acesta noi nu putem face. Ca să începem din toamnă campionatul de fotbal, să nu fim dezafiliați de la Liga a IV-a Caraș-Severin, m-am întâlnit cu președintele Ligii, cu domnul Lolea, și ne-a explicat care sunt condițiile: trebuie plătite niște taxe, trebuie plătiți arbitri, deci sunt anumite lucruri pe care asociația ni le cere. Noi am început la stadion lucrările, avem și un voluntar, pe domnul Petrișor care se ocupă de copii, de la 5, 6 ani până la 17 ani. Noutatea în campionat este că trebuie să avem și echipă de juniori, pe lângă cea de seniori. Trebuie să legitimăm o echipă de juniori, pentru că nu există legitimați. Vor fi o serie de acte. Dar dacă începem anul acesta mai timid, mai încet, poate la anul ne mai închegăm. Până la urmă, și comunele au echipe de fotbal și m-aș bucura să avem și noi, să continuăm tradiția. Poate la anul încercăm și alte ramuri sportive.”, le-a explicat primarul Mirel Pascu, inițiatorul acestui proiect de hotărâre, consilierilor locali.

Până acum, suma alocată de administrația locală din Bocșa era de 30.000 de lei, dar acum a apărut și echipa de juniori, așa că a fost necesară o majorare. Meciurile se vor juca pe stadionul Foresta, care va fi omologat. „Noi am făcut acolo mai multe lucrări, avem containerele pentru vestiare cumpărate, curentul a fost tras acolo, transformatorul vechi a fost schimbat cu unul nou, am găsit și fântâna de apă, o să punem pompă, să ne racordăm, să avem apă la vestiare.”, a anunțat primarul.

În această lună, Primăria mai trebuie să îngrădească stadionul și să cumpere bănci pentru tribuna gazdelor și pentru cea de oaspeți.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate de consilierii locali, unul dintre seniorii forului exprimându-și aprecierea față de această decizie: „Dați-mi voie să trag o concluzie: la Bocșa, pe timp de război sunt mai multe realizări decât pe timp de pace.”, a declarat consilierul PNL, Petru Prorocu.

consiliul local bocsa (2)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/