Drumurile de pământ rămân o tristă amintire

Pe străzile secundare din oraş, care au ieşire la drumul principal, s-au deschis deja şantierele, iar în aproximativ jumătate de an pe fiecare dintre acestea se va circula civilizat, nu ca până acum, prin gropi şi nori de praf.  

Nu mai puţin de 29 de străzi sunt incluse în proiectul finanţat din bani europeni. Pentru cei 8,5 km de bitum ce se vor turna pe aceste străzi care nu au fost niciodată asfaltate, se vor cheltui 17,5 milioane de lei. Şi asta nu e tot, pentru că, în vederea creşterii siguranţei şi prevenirii criminalităţii, în cartierul Bocşa Română s-au montat sisteme de supraveghere, camere video, investiţia ridicându-se la 410.000 lei. Parcul Pescăruş, spaţiile verzi aferente străzilor Republicii şi Funicular vor fi şi ele complet reabilitate, cosmetizarea acestora costând alte 4,3 milioane lei, bani veniţi tot din fonduri europene.

“Este una dintre cele mai importante investiţii care vine în sprijinul cetăţenilor. Cea mai mare parte a străzilor a fost asfaltată pe credite sau cu bani de la bugetul local, în timp ce aceşti 8,5 km sunt modernizaţi cu bani europeni. Vă pot spune că, în scurt timp, cel mai mare cartier al oraşului, Nufărul, MFA, cum îi spun bocşenii, va fi asfaltat în proporţie de sută la sută. Bineînţeles, asta nu e tot, mai sunt şi alte proiecte pentru Bocşa, de care să se bucure toţi cetăţenii oraşului”, a declarat pentru Express de Banat, primarul Eugen Cismăneanţu.

leader board 728 x 90 px

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157631391387096″]