La Băile Herculane măsurile luate în CLSU sunt cu aplicare imediată!

În stațiunea Băile Herculane se aplică măsurile pentru prevenirea răspândirii CIVID – 19 luate în regim de urgență în cadrul CLSU. Deși Nicușor Vasilescu spune, pe pagina sa de facebook că Primăria este depășită de situație, măsurile impuse de administrație sunt stricte și cu aplicare imediată.

Primăria Băile Herculane a suspendat orice activitate cu publicul în cadrul Căminului Cultural, Bibliotecii, Clubului Pensionarilor și ale pieței publice. De asemenea a suspendat desfășurarea activităților publice de orice fel. Transportul public local se menține cu obligativitatea respectării măsurilor de igienizare și dezinfecție. Prin direcția de asistență Socială se va ține legătura cu persoanele aflate în autoizolare pentru acordarea celor de trebuință. Clădirile și stațiile publice se vor dezinfecta de către persoanlul aparținând Domeniului Public și Privat din cadrul primăriei Băile Herculane. Ieri, 17 martie la toate instituţiile publice şi blocurile de locuit din oraş a avut loc a acţiune de dezinfecţie.

Nicușor Vasilescu, cel care și-a anunțat deja candidatura la Primăria Băile Herculane spune că în stațiune viața se desfășoară, parcă fără griji.

Am întâlnit persoane de vârsta a treia care își făceau cumpărăturile sau se plimbau, deși sunt cei mai expuși la a contacta acest virus nenorocit. Am intrat în câteva magazine și din păcate, nu există măsuri minime de protecție, nu sunt montate aparate cu soluții dezinfectante la intrarea în magazin și nu se respectă dispozițiile în vigoare, de a limita numărul de clienți intrati în aceste unități. Am întâlnit echipa Primăriei, doi angajați cu bune intenții, care încercau să împrăștie o soluție dezinfectantă și chiar au intrat și în biroul în care îmi desfășor activitatea, dar ceea ce fac ei, din păcate eu cred că nu are efect. Primăria trebuia să contracteze o firmă de profil care știa ce trebuie făcut si ce soluții dezinfectante trebuie folosite, ca efectul acestei dezinfecții să fie sporit”, spune Nicușor Vasilescu.