La Anina, învestirea primarului se amână! S-a făcut plângere penală pentru fals intelectual și abuz în serviciu!

Judecătoria Oravița a validat încă din 15 octombrie mandatul consilierilor locali și pe cel al primarului  orașului Anina, numai că învestirea se amână din cauza unei contestații formulate de către un consilier local! Unele dintre contestațiile făcute înainte și după alegeri n-ar fi fost soluționate deocamdată de către Biroul Electoral Central!

Una dintre contestații se referă la excluderea din corpul experților electorali a celor doi locțiitori din secțiile 96 – Orașul Nou și 102 – Brădet. „Datorită locțiitorului, s-a menționat un procentaj de 85%, față de 15%, cât a obținut în realitate contracandidatul meu. Cu mențiunea că în toate celelalte secții procentul a oscilat în jurul a maxim 18% pentru unul sau altul dintre candidați. Deci, se vede clar că frauda de la Brădet, unde s-a înregistrat o diferență de 98 de voturi, a făcut posibilă câștigarea alegerilor de către candidatul PNL. Această fraudă din secția de la Brădet a făcut posibilă departajarea și câștigarea alegerilor cu numai 61 de voturi diferență. Conform prevederilor legale, expertul electoral nu poate participa la campania electorală, fapt pentru care acestora li s-au aplicat sancțiuni contravenționale și au fost excluși din corpul experților electorali”, reclamă social-democratul Dorinel Ungureanu.

Una dintre contestațiile care nu s-a soluționat a fost cea legată de Secția nr.92, spune același Ungureanu, secție la care urna specială ar fi fost dusă la Căminul pentru Persoane Vârstnice, unde administratorul de acolo nu permite accesul în incintă nici măcar aparținătorilor bătrânilor din cauza pandemiei. „Pentru 31 de voturi a fost permis accesul membrilor din secția de votare, iar procesul de numărare al celor 395 de voturi a durat până la ora 3.00 dimineața – un adevărat record. În aceste condiții s-a început «jocul de glezne» cu tardivitatea depunerii contestației noastre la Judecătoria Oravița, ca nefiind în termen, în sensul că anunțurile de la Judecătorie au fost transmise pe e-mail de către secretarul general al Primăriei luni, 19.10.2020, în jurul orelor 12-13, iar noi am trimis contestația tot luni, dar la ora 23.08. Așa cum spuneam, s-a dat «start joc» si s-a «obținut» din Primărie un număr de înregistrare de vineri 16.10.2020 la procesul verbal privind validarea mandatului primarului în care s-a indicat punctul de afișare al acestuia și anume:  la Sediul UAT Anina – Avizier, loc unde nu a fost afișat nici până azi”, atrage atenția Ungureanu.

gif card de energie dacus 1000x100

În aceste condiții, procesul verbal ar fi fost înregistrat la Judecătoria Oravița abia marți, 20 octombrie, la ora 12,00, așa cum reiese din numărul de înregistrare al Judecătoriei. Tardiv! „Doar pentru a face tot posibilul ca să se anuleze contestația depusă de noi! Pentru toate aceste înregistrări ciudate am făcut plângere penală la Parchet pentru secretarul general al UAT Anina, pentru infracțiunile de fals intelectual și abuz în serviciu. La Anina lucrurile nu sunt și nu vor fi așezate prea curând, mai ales că, acum, administratorul public sfătuiește în stânga și-n dreapta angajații Primăriei care au avut gusturi roșii și nu galbene să-și dea demisia, în timp ce simpatizanții galbeni și nu roșii sunt angajați pentru… a rezolva problemele cu pandemia”, mai spune Ungureanu.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/