La 8 ani câștigă medalia de aur la escaladă pe panou

Caransebeșul a dat primul campion național la Escaladă pe Panou din istoria urbei. La doar 8 ani Albert Cinca este campion național după nici 6 luni de pregătire pe panoul din parcul de agrement Teiuș.

Grație președintelui Asociației Muntele Mic Extrem și a mai multor organizații non profit și cu sprijinul Primăriei Caransebeș, dar în special a sponsorilor, la Caransebeș s-a organizat primul Campionat Național de Escaladă, la care și-a adus aportul Federația Națională de Alpinism și Escaladă.

Competiția a fost dedicată atât amatorilor, cât și sportivilor de performanță, pe categorii de vârstă atât la fete cât și la băieți. La băieți 3 Albert Cinca din Caransebeș a obținut locul I, iar la fete Sofia Cătineanu, la băieți 2 Victor Breban locul I, iar la fete Adriana Romaniuc, la Băieți 1 Alexandru Zaharia locul I și Maria Casiș locul I la fete 1. la Categoria juniori 2 (14-15 ani)  locul I i-a revenit lui Darius Râpă, care a câștigat și la categoria de vârstă superioară 16-17 ani, iar la +18 locul I a fost obținut de Matei Munteanu. La fete 14-15 ani locul I Maya Ioo din Brașov, la 16-17 an Ariana Dulău (Alpin Club Carpatic) și la 18-19 ani Iris Rizan locul I.


leader board 728 x 90 px

Este cea mai mare realizare pentru clubul nostru, la început de drum în acest proiect Alte Sporturi pentru Caransebeș, împreună cu asociația „Sim.Tim la fel” și „Clubul Montan Caransebeș” la care și-au adus contribuția foarte multe asociații și organizații din Caransebeș. Îl felicit pe Albert Cinca pentru acest rezultat deosebit, el nu are decât jumătate de an de pregătire și a concurat cu sportivi din țară de la cluburi cu renume. Sunt deosebit de bucuros că putem împreună să oferim și altceva copiilor și tinerilor din muncipiul nostru, o alternativă plăcută de a-și petrece timpul liber în natură”, ne-a declarat Ciprian Gaica.