La 7 ani a jucat semifinala Campionatului Național de Șah U 10 și la 11 ani s-a calificat în finala pe țară

În urmă cu un an se înscria singur la un concurs de șah, pe care l-a câștigat! Acum a ajuns în semifinala Campionatului Național de Șah U 10, deși are doar 7 ani. Colegul său, de 11 ani, este în finală!

Chiar dacă nu a ajuns în finală, Bogdan Grecu este mândria părinților și a oamenilor care-l antrenează. Caransebeșeanul Bogdan Andrei Grecu este elev în grupa 0 la Colegiul Național C. D. Loga și este înscris la clubul de șah Gloria Reșița. Este cel mai mic jucător de șah care a avut performanțe deosebite imediat după ce a pus mâna pe o tablă de șah.

Grecu Bogdan Andrei a câștigat primul concurs de șah la Campionatul Municipiului Caransebeș. A început să practice acest sport sub îndrumarea lui Cristian Posta, iar acum îl are ca antrenor pe Alexandru Tunaru. Până în prezent, a participat la câteva concursuri la categoria U8 sau U10 urcând, de fiecare dată pe podium, fapt ce i-a facilitat participarea la Semifinalele Concursului Național de Șah, categoria U10, desfășurat în sistem online zilele trecute.

leader board 728 x 90 px

O mare speranță a șahului cărășean este Tamas Cristian Arrydan, în vârstă de 11 ani, legitimat la clubul Talbot Reșița, antrenat tot de caransebeșeanul Alexandru Tunaru. Până la această vârstă, a participat la zeci de concursuri, câștigând o mulțime de medalii, aflându-se în vârful clasamentului.

Și Tamas Cristian Arrydan a participat la Semifinalele Concursului Național de Șah, categoria U12, desfășurat în perioada 23-24 ianuarie 2021, online, în urma căruia s-a calificat în marea finală.