Avantajați și dezavantajați! Parcările scoase la licitație la Caransebeș

Caransebeșenii sunt nemulțumiți că trebuie să participe la licitație din nou pentru închirierea unui loc de parcare în zona de domiciliu, după ce de ani buni se păstrează aceleași locuri. Problemele apar acolo unde același loc este solicitat de mai mulți proprietari de mașini, în cartierele aglomerate ale urbei.

La anunțul Primăriei Caransebeș de scoatere la licitație, începând cu data de 5 februarie, a unor locuri de parcare, cetățenii au reacționat în spațiul public. Din punctul lor de vedere se pare că nu s-a scurs perioada pentru care s-a atribuit inițial locul de parcare, ba mai mult, de ce trebuie să se certe vecinii între ei, dacă majoritatea doresc să-și mențină locurile? De ce nu licitează doar nemulțumiții, pe locurile eliberate între timp? Poate s-au efectuat și schimburi convenabile.

Potrivit reprezentantului Compartimentul Verificare Ocupare Domeniul Public, Parcări și Utilități Publice, Pavel Juca, regulamentul de funcţionare al sistemului de taxare a staţionării şi parcării autovehiculelor prevede foarte clar ca acolo unde sunt solicitări peste numărul de parcări disponibile se organizează licitație:

leader board 728 x 90 px

Într-adevăr sunt parcări care nu au 3 ani împliniți, conform contractului, dar regulamentul prevede că, se consideră primul an data la care se organizează licitația, indiferent de lună. Acolo unde avem solicitări peste numărul de parcări atribuite, avem obligația să organizăm din nou procedura prin licitație. Prețul pornește de la 110 lei/ pe an/parcare și dacă doi vecini doresc să liciteze, pașii sunt 10% din valoare până cineva se oprește. Am avut și o licitație pentru o parcare de 4,5 ori mai scumpă decât abonamentul de parcare anual, de la 110 lei un proprietar a licitat aproape 500 de lei.”, ne-a precizat Pavel Juca.

Astfel, se scot la licitație în 5 februarie, la ora 12.00, locurile din parcarea amenajată pe strada G. Buitu, în fața blocului nr. 10 și în spatele blocului nr. 4, apoi pe strada Ardealului nr. 109, în data de 8 februarie 2021, ora 15.00.

Procedura se organizează la Casa Municipală de Cultură „George Suru”, în baza prevederilor Regulamentului de funcţionare al sistemului de taxare a staţionării şi parcării autovehiculelor în municipiul Caransebeş, aprobat prin H.C.L. Caransebeş nr. 56 din 28.02.2018. La procedura de atribuire/licitaţie pot participa persoanele care au domiciliul/reședința/deţin un apartament în imobilele arondate parcării: str. G. Buitu (bl. 10 , bl. 12 – sc. B), str. Ardealului (bl. 3 – sc. B și bl. 4) și str. A. Secvens (bl. 1 – sc. A ), fac dovada deţinerii unui autovehicul în proprietate sau folosinţă (cu inspecţia tehnică periodică valabilă), nu deţin alt loc de parcare sau garaj şi nu au datorii la bugetul local.