Klaus Iohannis: „Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de președinte al României”

explo 1000x200

La o zi după ce Comitetul Executiv Naţional al PSD şi-a declarat sprijinul politic pentru condamnatul Liviu Dragnea, Klaus Iohannis a anunțat că este hotărât să candideze pentru încă un mandat de președinte al României.

„Vreau să vă comunic acum, aici, în această dimineață frumoasă: sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de președinte al României”, a anunţat sâmbătă la Sibiu Klaus Iohannis.

Acesta a precizat că a decis să facă anunţul despre candidatura sa la al doilea mandat pentru Preşedinţie în contextul sondajelor care arată un nivel de nemulţumire al românilor de peste 80 la sută, ceea ce înseamnă că „lumea nu mai are încredere în clasa politică”.

„În acest context am considerat că acest anunț poate să constituite un punct interesant, poate unii vor fi încurajați să meargă mai departe, alții probabil nu vor primi așa bine acest anunț. În orice caz, mi s-a părut că este necesară o clarificare a intențiilor mele pentru ceea ce urmează”, a afirmat Klaus Iohannis.

PSD se constituie într-un „grup de lobby pentru un infractor“!

Președintele României spune despre liderul PSD, Liviu Dragnea, că ar trebui să dispară din viața publică românescă după a doua condamnare, aşa cum „s-ar întâmpla în orice țară, chiar cu o democrație incipientă… Suntem în faza total nefericită în care cel mai mare partid din România se constituie într-un grup de lobby pentru un infractor”, a adăugat Iohannis.

Iohannis a spus sâmbătă la Sibiu că nu se teme în general de suspendare, iar deciziile pe care le ia nu le adoptă pentru că se teme sau nu de vreo suspendare, ci pentru că le consideră corecte pentru România. „Dacă discutăm despre suspendare în acest moment, în primul rând nu există niciun motiv, iar în al doilea nu are cine să facă suspendarea”, a spus șeful statului, citat de Mediafax.

Referitor la prezumția de nevinovăție, având în vederea că Liviu Dragnea nu a fost condamnat definitiv în dosarul angajărilor fictive, Iohannis a spus că „în politică nu trebuie să aștepți până la ultima condamnare”. Din punct de vedere legal, orice persoană se poate considera nevinovată, însă în politică este nevoie de oameni asupra cărora nu planează niciun fel de suspiciune, a precizat Iohannis.

„Cum vrea un infractor condamnat de două ori să poată fi credibil și un exemplu pentru România? Politica nu este doar despre aspecte juridice, este despre moralitate”, a afirmat președintele, potrivit căruia „acest comportament irațional atât din partea lui Liviu Dragnea, cât și din partea PSD care îl sprijină“ aruncă România cu mulţi ani înapoi. România îşi pierde respectul câştigat greu, investitorii îşi pierd încrederea „dacă cel mai important lider politic îşi permite să disece decizii ale justiţiei în partid”, a mai spus preşedintele.

Iohannis a fost întrebat la Sibiu ce va face în cazul decretului de revocare a procurorului șef al DNA, solicitat de CCR. „Este încă săptămâna în care citim” motivarea CCR, a răspuns preşedintele României, moment în care mai multe persoane prezente la declaraţii l-au aplaudat.