Jurnalistul britanic Charlie Ottley, jefuit la Timișoara. Se afla aici ca să filmeze un clip de promovare al județului

charlie 1
promovare online Timisoara Casa Auto

Realizatorul celebrelor documentare Wild Carpathia și Flavors of Romania, aflat în Timișoara pentru a filma un clip de promovare al județului Timiș, a fost jefuit în Parcul Civic. Printre echipamentele care i s-au furat lui Charlie Ottley este și o dronă. 

Incidentul a avut loc duminică seară. După ce s-a întors de la cina pe care a luat-o în centrul orașului, jurnalistul britanic a traversat Parcul Civic pentru a ajunge la hotelul în care este cazat. I s-au furat echipamente esențiale, printre care o dronă și mai multe accesorii fotografice.

Charlie Ottley și persoana care îl însoțea, membră a echipei de filmare, au depus plângere la poliție.

„Consiliul Județean Timiș îi sprijină demersurile de a continua filmările programate, deși odată cu echipamentul au fost furate și înregistrările făcute zilele trecute. Facem apel la autoritățile responsabile să se mobilizeze atât în instrumentarea cazului, cât și în asigurarea siguranței tuturor cetățenilor care se află pe teritoriul administrativ al Timișoarei.”, au transmis reprezentanții CJ Timiș.

Polițiștii îi caută pe făptași.

„În această dimineață, 06 iunie, în jurul orei 03.00, polițiștii Secției 1 Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că în Parcul Civic din Timișoara unui bărbat i-a fost sustrasă o geantă care conținea o dronă. A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Polițiștii efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor bănuite de comiterea faptei și tragerea acestora la răspunderea penală.”, spun și reprezentanții IPJ Timiș.

UPDATE. Charley Ottley: „Iubesc Timișoara, e un oraș superb, însă niciodată nu am fost tâlhărit în România, n-am fost niciodată jefuit”

promovare banner maxagro

Jurnalistul britanic a povestit cum s-a petrecut incidentul.

„Stăteam pe o bancă în parc, iar cineva s-a furișat în spatele nostru, a înhățat drona. Am fugit după ei, însă au reușit să scape. Au fost doi sau chiar trei. Pur și simplu au fugit, erau mai tineri și mai rapizi decât mine. Am încercat să îi urmărim, dar i-am pierdut, asta e. E frustrant că am pierdut tot brutul pe care l-am filmat în această zi frumoasă, la un eveniment din piață. Noi suntem aici să promovăm Timișoara, e dezamăgitor că s-a întâmplat lucrul acesta, nu ne putem face cum trebuie treaba. (…) Era noapte, ne întorceam din oraș. Mi s-a spus că sunt camere în zonă, poate reușesc să îi identifice, dacă îi văd cum aleargă cu mine în urma lor. Iubesc Timișoara, e un oraș superb, însă niciodată nu am fost tâlhărit în România, n-am fost niciodată jefuit. E mare păcat că s-a întâmplat tocmai aici, pentru că Timișoara are un potențial imens: e superbă, are o arhitectură fantastică, e vibrantă și plină de artă, există multe restaurante, baruri, cafenele grozave. Nu m-am așteptat să pățim așa ceva taman aici!”, a declarat Charley Ottley.

Jurnalistul mai spune și că nu își dorește decât să recupereze materialul pe care l-a filmat.

„Dacă autorii sau cineva care îi cunoaște, ori cineva care aude acest mesaj îi cunoaște pe făptași, le transmit că îmi doresc doar imaginile înapoi. Sunt mai valoroase decât însăși drona. Drona a fost, totuși, foarte scumpă, însă imaginile sunt de neînlocuit. Nu ne putem întoarce în timp să le recaptăm, momentul a trecut.”, a mai spus jurnalistul.

În weekend, Charley Ottley și echipa sa de filmare au fost în județul Timiș, cu cei de la Asociația pentru Promovarea Turismului, ca să producă mai multe materiale în Coștei și la Muzeul Satului Sintești.

publicitate tmc 640