Jurnalistul BBC Nick Thrope a vorbit despre problema refugiaților la Timișoara

Jurnalistul BBC Nick Thorpe a fost prezent la Timișoara, unde a susținut un curs deschis la Universitatea de Vest. Problema refugiaților din Europa Centrală, mai ales din Ungaria, a fost tema care a acaparat discuția.

Nick Thrope a vorbit studenților și publicului participant despre statutul refugiaților în Europa. Discuția s-a concentrat pe modalitățile prin care se poate scrie despre această problemă și ce înseamnă să fii în mijlocul acțiunilor și al oamenilor. Jurnalistul a prezentat mai multe videoclipuri din rubrica specială BBC – Exodul: problema refugiaților – pe care le-a realizat împreună cu echipa de la BBC. Povești incredibile și imagini cu un puternic impact au redat pulsul evenimentelor din Europa.

Până să devină jurnalist, Nick Thorpe a fost un activist veritabil, voluntar în taberele de refugiați, iar apoi a ales calea de freelancer.

Deși de origine este din Anglia, Nick este stabilit la Budapesta. El este singurul reporter occidental care s-a stabilit în capitala Ungariei. Din 1996 și până în prezent este corespondent BBC pentru Europa Centrală. „89 Revoluția Neterminată – Puterea și neputința în Europa de Est” este o lucrare de seamă a jurnalistului care abordează problema refugiaților.