Jurnalism european. Tineri voluntari Nevo Parudimos din diferite țări, parteneri cu Express de Banat!

Unul dintre principalele obiective ale Asociației Nevo Parudimos din Reșița este dezvoltarea voluntariatului. În acest sens, timp de 18 luni, 12 tineri din diferite țări europene vor descoperi tainele jurnalismului, în colaborare cu redacția Express de Banat.

„Solidarity Journalists” este numele proiectului prin care Asociația Nevo Parudimos pune din nou accent pe voluntariat, pe participarea și implicarea civică a tinerilor din Reșița și din Caraș-Severin, totul pentru promovarea incluziunii și a conviețuirii în armonie.

De această dată, 12 tineri din diverse țări europene vor face primii pași în presă, printr-o colaborare, pe partea de mass-media online, cu redacția Express de Banat. Proiectul presupune două stagii de voluntariat individual câte 9 luni fiecare la care vor participa câte 6 tineri la fiecare activitate, 2 dintre ei fiind români.

leader board 728 x 90 px

Pe termen lung, proiectul urmărește să faciliteze angajarea tinerilor pe piața muncii. Pe termen scurt, scopul este acela de a crește experiența jurnalistică și munca cu tineri defavorizați a celor 12 voluntari implicați în proiect.

Obiectivele proiectului „Solidarity Journalists” sunt:
1. Dezvoltarea experienței de voluntariat și a toleranței celor 12 voluntari implicați în acest proiect în 24 de luni.
2. Creșterea cunoștințelor despre jurnalism și implicarea civică a celor 12 voluntari implicați în acest proiect în 24 de luni.
3. Dezvoltarea încrederii și a spiritului antreprenorial al celor 12 voluntari implicați în acest proiect în 24 de luni.
3. Dezvoltarea unei noi surse de informare pentru tinerii și comunitatea locală din orașul Reșița în cele 24 de luni de proiect.
4. Promovarea solidarității și a respectului între locuitorii orașului Reșița în cele 24 de luni de proiect.
5. Îmbunătățirea comunicării între autoritățile publice și comunitatea locală, în special a tinerilor din orașul Reșița în
cele 24 de luni de proiect.
6. Creșterea gradului de implicare a tinerilor cu oportunități reduse, inclusiv a tinerilor romi și a tinerilor cu dizabilități în programe de voluntariat în cadrul Corpului European de Solidaritate.

Se urmărește, de asemenea, creșterea incluziunii sociale, a toleranței, dezvoltarea spiritului civic și a spiritului de unitate la nivel local, în special atunci când vine vorba de interacțiunea între comunitățile marginalizate ale orașului și restul populației. Combaterea prejudecăților și stereotipurilor față de comunitățile sărace din oraș prin intermediul unor activități civice și de informare a populației se află, de asemenea, printre prioritățile proiectului.

Se urmărește ca cei 12 participanți să își dezvolte experiența de voluntariat, să devina mai toleranți și mai deschiși la noi provocări. „Ne așteptăm ca tinerii să își îmbunătățească cunoștințele despre jurnalism și implicare civică atât practic, cât și teoretic, să devină mult mai încrezători în capacitățile lor și în ceea ce fac și să își dezvolte abilitățile de comunicare cu ceilalți. Totodată, ne așteptăm ca tinerii să își îmbunătățească cunoștințele de limba engleză/română și cele de utilizare a calculatorului, dat fiind faptul că va trebui să realizeze știri și activități în ambele limbi”, spun reprezentanții Nevo Parudimos.

Timp de 18 luni, accesând secțiunea „Jurnalism european” de pe site-ul Express de Banat, veți putea citi articole semnate de tinerii voluntari implicați în proiect, cu informații culese și Reșița și Caraș-Severin, inclusiv imagini surprinse de „colaboratorii” noștri.