Jurăminte cu scrâşneli de dinţi la Caransebeş

Consilierii locali din municipiul Caransebeș au un nou coleg începând de astăzi, 24 noiembrie, în persoana profesorului Valentin Radu. Social-democratul succede dnei Ana Bojinescu, care din păcate a trecut la cele veșnice în urmă cu puțin timp.

Pentru că proiectul de hotărâre privind alegerea lui Valentin Radu a fost adăugat peste ordinea de zi, abia la finalul ședinței consilierul PSD a depus jurământul, spre nemulțumirea colegilor din grupul PSD.

Social-democrații au mai avut o nemulțumire, cu privire la solicitarea lor de a se reveni la vechiul preț la gunoi în rândul populației. Liderul grupului PSD, Florin Bogdea, a menționat că se bucură că insistențele social-democraţilor din ultimele luni au dat roade și că primarul Felix Borcean a anunțat în presă că va scădea prețul la gunoi la un tarif unic de 9,2 lei. Cu toate astea, Bogdea spune că de ce trebuie ca oamenii să aștepte începutul anului viitor pentru a simți această scădere de preţ, când se poate reveni la prețul dinainte de majorare.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Am făcut în acest sens un proiect de hotărâre care prevede ajustarea tarifului pentru activitatea de colectate, transport și depozitare deșeuri menajere nepericuloase, la valoarea de 121,38 lei pe metrul cub, până când se deschide deponeul de la Lupac. În acest fel se revenea la tarifele practicate anterior hotărârii de la începutul lui 2017, când au fost majorate. Hotărârea, evident, a fost respinsă, poate pentru că primarul Felix Borcean nu a fost prezent la ședință și consilierii liberali nu au știut ce decizie să ia, poate pentru că viceprimarul Isac tot insista că legea prevede dezbatere publică, deși eu nu am găsit nimic de genul ăsta în Legea administrației publice”, a precizat consilierul PSD Florin Bogdea.

Menționăm că în nota de fundamentare care stă la baza respingerii proiectului de hotărâre se preciza că, dacă s-ar abroga hotărârea din ianuarie 2017, s-ar reveni la situația din anul 2013, deși de atunci salariul minim a crescut considerabil și cheltuielile de transport de asemenea.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/