Jungla birocraţiei, în detrimentul cetățenilor din Oravița

La aproape un an de când ploile abundente au avariat puternic strada cu sens unic din orașul de pe Valea Carașului (DN 57 B – sensul de urcare), reabilitarea tronsonului de drum rămâne incertă, instituțiile abilitate rezumându-se doar la schimbul de adrese, în timp ce șoferii sunt nevoiți să folosească o singură rută alternativă de mers.

Având în vedere că porțiunea drum calamitată necesită intervenția de urgență asupra zidului de sprijin, zid aflat în responsabilitatea Administrației Naționale a Apelor Române, Primăria Oravița a trimis mai multe adrese către instituția menționată, prin care atrage atenția asupra riscurilor la care sunt supuși atât participanții la trafic (ambuteiaje, accidente auto), cât și proprietarii locuințelor aflate în imediata proximitate (profilul stradal fiind supus constant eroziunii).

leader board 728 x 90 px

Suprapunerea competențelor mai multor instituții, DN-ul fiind în competența DRDP, Timișoara, zidul de sprijin – în competența ANAR, iar administrației publice locale revenindu-i o competență generală, situația pare să fie destul de ambiguă și se poate prelungi foarte mult, în vreme ce locuitorii urbei rămân singurii care se confruntă cu disconfortul creat în fiecare zi.

„Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, am înaintat o serie de adrese către autoritățile competente cu scopul de a pune capăt acestei situații deranjante pentru noi toți. În primă fază, e nevoie ca cei de la Apele Române să efectueze lucrări pentru consolidarea zidului de sprijin, ulterior Primăria urmând să efectueze lucrări de reparare a drumului. Rezolvarea acestei situații neplăcute depinde acum de cât de repede se vor mișca responsabilii pe partea de consolidare, întrucât ceea ce a ținut de noi până în prezent s-a făcut.”, au ținut să transmită reprezentanții UAT-ului de pe Valea Carașului.