FOTO. Ajunsă focar de infecție, o fostă centrală termică va fi demolată de Primăria Reșița

Locuitorii din micro I al cartierului reșițean Lunca Bârzavei sunt intrigați de faptul că de ani buni o centrală termică abandonată a devenit un focar de infecție. De-a lungul timpului, acolo și-au găsit adăpost oamenii străzii.

Fără ferestre și uși, centrala ține loc de toaletă publică, dovadă fiind mirosul pe care nu poți să nu-l simți când treci pe acolo. Din nefericire, imobilul se află la câțiva pași de o grădiniță de cartier. Ironici, localnicii se întreabă ce impozit ar trebui să plătească Primăria pe imobilul respectiv, știut fiind faptul că există o hotărâre de Consiliu Local care reglementează cuantumul impozitelor pe care îl plătesc proprietarii de imobile, în funcție de cum sunt întreținute acestea.

Primarul Ioan Popa spune că situația este cunoscută și că vor fi luate, în sfârșit, măsuri concrete.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

„Jumătate din acea centrală este luată de un agent economic, iar cealaltă jumătate este așa cum spun oamenii: într-o stare deplorabilă. O vom demola. Avem deja o hotărâre de Consiliu Local și, îndată ce vremea ne va permite, ne vom apuca de lucru. În cel mult două luni ea nu va mai exista.”, ne-a mărturisit primarul Reșiței.

Altfel spus, din vară locuitorii din micro I vor scăpa de mirosul pestilențial care i-a terorizat ani de zile, la fel ca preșcolarii de la Grădinița cu program prelungit Riki-Priki.

banner maxagro