Un secol jumătate de la primul tramvai tras de cai! Mijloace de transport istorice, în centrul Timișoarei!

Un tramvai tras de cai și o paradă a mijloacelor de transport istorice vor putea fi văzute în orașul de pe Bega. Curioșii sunt așteptați în centru, să sărbătorească „Ziua Transportului Public Timișorean”.         

Primăria Municipiului Timișoara, prin Casa de Cultură a Municipiului şi Societatea de Transport Public Timişoara organizează un eveniment deosebit, menit să marcheze împlinirea a 150 de ani de transport public local.

„În 8 iulie, cu începere de la ora 16.00, timişorenii sunt poftiţi la parada mijloacelor de transport în comun istorice din cadrul Muzeului «Corneliu Mikloşi», «vedetele» paradei urmând să fie tramvaiul tras de cai sau «Gemenele». Parada mijloacelor de transport în comun va porni de la Podul Decebal şi se va încheia în Piaţa Libertăţii, iar după ora 18.00, pe scena din Piaţa Victoriei, Mircea Baniciu şi Nicole Cherry vor încânta publicul timişorean”.

În data de 8 iulie 1869, Timişoara a fost primul oraş de pe actualul teritoriu al României în care a circulat tramvaiul tras de cai.