Comuna cărășeană Ocna de Fier se pregătește să primească turiști, iubitori de liniște, de drumeții, de mountain bike, de pescuit și de natură, în general. Lacul Dănila, ascuns undeva în mijlocul pădurii, va fi reinventat și va avea un loc aparte pe harta minunățiilor naturii din Banatul Montan!
Petru Panescu, fostul divizionar A al rosso-nerilor din Valea Domanului, marchează în continuare. De data aceasta, din fotoliul de primar. Alături de vicele Constantin Tarbuzan, a căutat soluții pentru a pune în valoare tot ce are mai frumos micuța, dar cunoscuta așezare cărășeană. Cunoscută în special datorită apei-minune care izvorește din subternul Ocnei, apa cu particule de aur și argint ce face ocolul lumii și pentru care oamenii cu pretenții plătesc și câte 25 de euro pentru o sticlă. În cele mai luxoase și extravagante locații! Un prim obiectiv în acest sens al echipei Panescu – Tarbuzan este reamenajarea Lacului Dănila, care se întinde pe 7.500 mp, iar cu terenul dimprejur înseamnă un areal de 12.000 mp.
„Pe fonduri europene, accesate prin GAL Timiș-Caraș, înființăm un pavilion cu scenă pentru diferite evenimente și construim un ponton de lemn pentru agrement, pentru pescuit și alte activități sportive sau recreative. În momentul de față, lacul nu este valorificat, nu există utilități în zonă, parcare sau locuri de campare amenajate. Lacul nu a fost curățat de mulți ani, dar este o oază de liniște ascunsă între dealuri care merită descoperită”, a declarat primarul Panescu pentru expressdebanat.ro.
Înființarea unui pavilion acoperit în conturul luciului de apă, pe fundații de beton, cu o suprastructură de lemn, ce va avea o mică scenă pentru activități culturale și un ponton pentru agrement și sport, precum și cabinet de prim ajutor, grupuri sanitare ecologice și parcare înseamnă o investiție ce depășește cu puțin jumătate de milion de lei. Reabilitarea, consolidarea și curățarea lacului, urmate de realizarea investițiilor de mai sus ar duce la creșterea semnificativă a numărului de turiști, care chiar au ce să vadă în zonă. Edilul-șef amintește astfel de traseul celor patru lacuri, Dănila, Vârtoape, Lacul mic sau cu nuferi și Lacul Mare din Dognecea.
Lacul Dănila e situat la doar 2,5 km de comună, iar drumul de acces e pietruit, fiind îmbunătățit de curând de către Primărie. Termenul de finalizare e estimat la maximum un an și trei luni!