Judoka Alexandru Matei, Cetățean de Onoare al Caransebeșeșului!

Sportivul Alexandru Matei, medaliat cu bronz la Campionatul European de Judo, cu argint la Festivalul Tineretului European și ocupantul locului 5 la Campionatul Mondial, performanțe obșinute în numai trei luni, a revenit acasă, la Caransebeș, pentru a-i fi decernat titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului.

Acțiunea a fost organizată chiar de ziua sa de naștere, sportivul împlinind 17 ani. Alexandru Matei a fost însoțit la Caransebeș de către antrenorul său de la Clubul din Focșani, unde este legitimat de cinci ani.
De un an și jumătate au apărut rezultatele la nivel de Cadeți 2 pentru Alex, medalii de bronz și de argint foarte importante în palmaresul acestui sportiv meritoriu. Eu spun că rolul părinților în susținerea performanței este definitoriu. De acum ne vor repoziționa în noua categorie de 60 de kg la juniori care este până 21 de ani, Alex acum se pregătește pentru Olimpiada din 2024 și are un potențial fantastic, cred că din 2021 va intra în lupta pentru obținerea medaliilor la Campionatele Europene și Mondiale”, ne-a declarat antrenorul său de la LPS – CSS Focșani, Iulian Surlă.

Este cel mai tânăr Cetățean de Onoare, ne-am străduit foarte mult să organizăm această festivitate pentru că Alex este unul dintre campionii de care noi suntem foarte mândri. A coincis și cu ziua lu și era cel mai frumos moment de decernare a acestui titlu în urma rezultatelor extraordinare pe care le-a obținut în ultima vreme. Are în palmares o salbă întreabă de medalii care au atras atenția întregii țări, performanțe la nivel european și mondial și eu mă bucur pentru că am putut să acordăm această distincție”, ne-a declarat primarul municipiului Caransebeș Felix Borcean.

Mulțumesc pentru tot, am fost foarte emoționat, bunica mi-a pregătit și un tort cu steagul României, este impresionant să vezi atâția oameni care te respectă și te susțin. Sunt plecat din oraș de 7 ani și mă întorc acasă la familie doar de sărbători, în rest muncă și deplasări, concursuri”, ne-a declarat Alexa Matei.

Sportivul a avut și un sfat pentru copiii care doresc să îmbrățișeze acest sport: să-și fixeze un obiectiv și să muncească pentru a-l îndeplini. Obiectivul lui Alex este să ajungă la Olimpiada care se va desfășura la Paris, în 2024.