Județul Timiș primește aproape 230.000 de teste de salivă pentru elevi

burse elevi

Aproape 230.000 de teste de salivă pentru elevi ajung în județul Timiș vineri seara. Potrivit Inspectoratului Școlar Timiș, testele vor fi distribuite în unitățile de învățământ din județ în cursul săptămânii viitoare.

Ajung primele teste de salivă în școlile și grădinițe din județul Timiș. Ministerul Educației a luat decizia de a trimite în Timiș 227.000 de astfel de teste pentru elevi, care vor sosi în județ vineri seara. Potrivit Inspectoratului Școlar Timiș, testele vor fi distribuite în unitățile de învățământ săptămâna viitoare.

Inspectoratele școlare județene vor asigura distribuția acestor teste către fiecare unitate de învățământ, pentru testarea tuturor preșcolarilor, elevilor și personalului din școli și grădinițe. Apreciez efortul tuturor autorităților implicate în materializarea demersului de prevenire a îmbolnăvirilor cu noul virus prin metoda testării, astfel încât elevii și personalul din școli și grădinițe să beneficieze de o siguranță sanitară sporită, atât de necesară derulării normale a actului educațional. Apreciez, de asemenea, inițiativa Ministerului Sănătății, cu care am agreat ca, împreună, să diseminăm materiale video-suport prin care să fie informați beneficiarii cu privire la utilizarea corectă a testelor”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Potrivit lui Cîmpeanu, primele administrări se vor face în data de 2 decembrie, după revenirea din mini-vacanța de 1 Decembrie.