Județul rămâne liniștit și sigur!

explo 1000x200

Bilanțul polițiștilor pe anul 2013 demonstrează că siguranța cărășenilor este în continuare ținută sub control de către efectivele autorităților județene. Față de anul trecut, s-au observat diminuări la toate cazurile de infracțiuni sau criminalități.

Pentru anul 2012, comisarul-șef al Inspectoratului de Poliție Județean, Grigore Stolojescu, spunea că județul este unul liniștit și sigur. După rezultatele obținute de angajații săi pe parcursul anului trecut, Grigore Stolojescu își menține afirmația, infracțiunile din județ fiind în scădere. „Obiectivele asumate anul trecut se păstrează și pentru anul 2014. Am observat un trend descendent al infracțiunilor. Drept urmare, pot spune în continuare că județul nostru este unul liniștit și sigur”, a precizat comisarul-șef al IPJ.

Printre acțiunile încununate de succes s-a numărat o diminuare a criminalității contra patrimoniului, prima scădere a acestor infracțiuni în ultimii ani, în special la furturi și tâlhării. De altfel, accidentele au arătat o scădere, fiind al treilea an consecutiv în care se înregistrează astfel de traiectorie, ajungând pe anul trecut la un total de 366 evenimente rutiere. Per total, infracțiunile sesizate au scăzut cu 10,3 la sută față de anul trecut.

O reușită a anului 2013 a fost creșterea infracțiunilor descoperite în flagrant, care acoperă un sfert din totalul infracțiunilor, dovedind că efectivele poliției sunt mereu în stradă și eficiența în răspunsul la solicitări este mai mare.  O altă realizare este cea înregistrată la infracțiunile din regimul arme și muniții, unde județul a reușit să iasă din fruntea topului. „Este pentru prima dată după patru ani când județul Caraș-Severin nu se mai află pe primul loc la astfel de constatări. Acum ne aflăm pe locul al III-lea”, a precizat comisarul-șef dr. Grigore Stolojescu.

banner 970 x 250