Ambasadorul Bosniei şi Herţegovinei, în Caraş-Severin!

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Bosniei și Herțegovinei, Excelenţa Sa Dusko Kovačević, a vizitat pentru prima dată judeţul Caraş-Severin. Întâlnirea cu oficialii judeţeni şi locali a vizat, în principal, colaborarea bilaterală.

În prezenţa vicepreședintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionesie Ghiorghioni, a subprefectului Ioan Anton Paulescu și a președintelui Camerei de Comerț și Industrie Caraș-Severin, Petru Buzzi, dar şi a numeroşilor reprezentanţi ai instituţiilor, au fost abordate aspecte legate de dinamizarea relațiilor economice precum și de dezvoltarea unor potențiale colaborări de afaceri între investitori din Caraș-Severin și Bosnia-Hertegovina.

Gazda întâlnirii, vicepreședintele Ionesie Ghiorghioni, a făcut o succintă prezentare a județului Caraș-Severin, exprimând întreaga deschidere a Consiliului Județean pentru colaborări viitoare și pentru orice proiecte de interes reciproc. Subprefectul județului a insistat asupra oportunităților de a investi în Caraș-Severin, ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Bosniei și Herțegovinei fiindu-i înmânat din partea Instituției Prefectului și un „Ghid al investitorului”. Au mai fost evidențiate aspecte ce țin de avantajele reciproce ale viitoarelor colaborări, fiind făcut cunoscut faptul că în prezent în județul Caraș-Severin sunt 5 investitori din Bosnia și Herțegovina.

Ambasador Bosnia si Hertegovina_15.01.2014 010  Ambasador Bosnia si Hertegovina_15.01.2014 025

Excelenţa Sa Dusko Kovačević a vorbit despre bunele relații de colaborare existente între cele două state, materializate anul trecut printr-un acord semnat la București. Alte exemple oferite au fost legate de colaborarea dintre Camera de Comerț și Industrie Prahova, România, și Camera de Comerț și Industrie Banja Luka, Bosnia și Herțegovina, care au și semnat un acord în acest sens. Alte colaborări, ce urmează să se materializeze prin acorduri, vizează Camera de Comerț și Industrie Constanța și Camera de Comerț și Industrie București, aceasta din urmă dezvoltând relații cu Sarajevo.

promovare banner maxagro

Propunerea înaintată de ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Bosniei și Herțegovinei a fost de a intermedia primele contacte ale CCIA Caraș-Severin cu CCIA Banja Luka, sens în care o primă întâlnire a oamenilor de afaceri din cele două regiuni ar putea avea loc în luna mai a acestui an.

P1210488

În cadrul discuţiilor cu edilul-şef Mihai Stepanescu, liderul Reşiţei a exprimat interesul şi disponibilitatea administraţiei locale de a stabili relaţii de colaborare cu oraşe din Bosnia şi Herzegovina, care să conducă, inclusiv,  la dezvoltarea relaţiilor economice. În acelaşi timp, ambasadorul Bosniei şi Herzegovinei, Excelenţa Sa Duško Kovačevič, s-a arătat încântat de municipiul Reşiţa şi a asigurat administraţia locală de sprijinul deplin al domniei sale în crearea de legături durabile între Reşiţa şi oraşe din Bosnia.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/