Pregătiri pentru referendum!

Cei care conduc județul Caraș-Severin au declarat că și la nivel local au început pregătirile pentru refendumul ce are loc pe data de 29 iulie. Azi dimineață a avut loc prima întâlnire pe tema mobilizării din ziua votului pentru schimbarea președintelui.

La nivelul județului Caraș-Severin s-a constituit comisia tehnică pentru organizarea referendumului. De altfel, azi dimineață a avut loc și prima întâlnire pe această temă. Astăzi s-a stabilit care va fi locația Biroului Electoral de Circumscripție Județean, iar mâine are loc instruirea cu președinții și secretarii secțiilor de votare. Spre deosebire de alegerile locale, acum, singurul for constituit în județ va fi BEJ-ul.

„Sunt foarte scurte termenele în care trebuie să ne organizăm, dar printr-o Hotărâre de Guvern s-a publicat calendarul, pe care noi trebuie să îl respectăm cu strictețe”, a declarat prefectul de Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu. Secțiile de votare se vor stabili și delimita pe data de 12 iulie. Din comisiile care vor sta în secții vor face parte reprezentanții partidelor politice care au reprezentare în Parlamentul României la ora actuală.