Județul Caraș-Severin, în semifinala Campionatului de Bine! Fii tu eroul unui copil… Ajută-l să meargă la școală!

Oricine poate fi erou în Campionatul de Bine și poate ajuta un copil să meargă la școală. Campania umanitară desfășurată la nivel național include și o școală din județul Caraș-Severin, ai cărei elevi pot avea șansa de a duce un trai mai bun.

Cea de-a IV-a ediţie a Campionatului de Bine – cea mai amplă competiţie dedicată finanţării organizaţiilor neguvernamentale prin intermediul donaţiilor individuale – se desfăşoară între 6 decembrie 2016 și 15 februarie 2017 pe www.bursabinelui.ro. Prin acest campionat, oamenii cu suflet își pot ajuta semenii aflați în nevoie. Din cele 110 proiecte înscrise în concurs, 54 au ajuns în semifinală. În această etapă, fiecare proiect trebuie să atragă donații de cel puțin 1.000 de lei, de la 20 de donatori diferiți, în perioada 20 decembrie – 18 ianuarie 2017.

Printre proiectele din semifinală se află și unul destinat elevilor care învață la Școala Gimnazială „Dr. Ion Sârbu” din Eftimie Murgu. Proiectul pentru comuna cărășeană este promovat de Asociația Hermes București, care sprijină copiii cu o situație materială precară, pentru a le oferi posibilitatea de a beneficia de educație școlară. Campania poartă numele „Fii eroul unui copil… Ajută-l să meargă la școală!”, iar din el mai fac parte 5 instituții de învățământ din Vaslui și Teleorman.

Pentru 50 de elevi din școala din Eftimie Murgu, asociația dorește să ofere pachete conținând rechizite, haine și încălțăminte de iarnă, încercând astfel să prevină abandonul școlar.

La finalul Campionatului de Bine vor fi recompensate primele 3 proiecte în funcţie de numărul donațiilor și numărul de donatori atrași, premiile constând în dublarea sumei strânse în perioada competiţiei, în limita a 5.000 de euro pentru fiecare proiect câştigător.

În cadrul celor trei ediţii anterioare, donaţiile au depăşit suma de 180.000 de euro, valoarea totală a premiilor acordate câştigătorilor fiind de încă 45.000 de euro.