Judecătorii din Timiş suspendă protestul pentru pensiile speciale până la pronunţarea Curţii Constituţionale

Judecătorii Tribunalului Timiş au anunţat astăzi că suspendă protestul generat de proiectul legislativ de abrogare a pensiilor de serviciu cuvenite magistraţilor, adoptat de Camera Deputaţilor în data de 28 ianuarie. Protestul a constat în întreruperea activităţii de judecată timp de 30 de minute în fiecare zi.

Secţiile Unite ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dar şi Avocatul Poporului au decis sesizarea Curţii Constituţionale a României cu privire la neconstituţionalitatea legii. Termenul fixat de Curtea Constituţională pentru discutarea sesizării este 18 martie, iar până atunci judecătorii renunţă la protest. Motivul invocat este faptul că acest protest afectează funcţionarea justiţiei ca serviciu public în interesul cetăţenilor.

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Timiș a decis astăzi, cu majoritate de voturi, suspendarea protestului generat de decizia puterii legislative de abrogare a dispoziţiilor legale care reglementează pensiile de serviciu ale magistraţilor şi indemnizaţiile pentru limită de vârstă, precum și reglementarea unor măsuri în domeniul pensiilor ocupaționale până la pronunţarea Curţii Constituţionale”, arată reprezentanţii Tribunalului Timiş.

gif card de energie dacus 1000x100

Aceştia continuă prin a sublinia că Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Timiş solicită Consiliului Superior al Magistraturii, în calitate de garant al independenţei sistemului judiciar, continuarea demersurilor necesare pentru asigurarea independenţei şi respectarea statutului constituţional al magistraţilor.

 

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/