Judecătoria Timișoara a luat măsuri de prevenire a COVID-19!

Măsuri de prevenție cu COVID-19 la Judecătoria Timișoara. Instituția recomandă trimiterea actelor prin mijloace de comunicare la distanță și evitarea prezenței în clădire în cazul în care nu este absolut necesar. Cei aflați în carantină sau în izolare la domiciliu cu procese pe rol trebuie să înștiințeze în scris completul de judecată.

Judecătoria Timișoara recomandă părților din proces, avocaților, consilierilor juridici și publicului să nu se prezinte în clădire decât dacă este absolut necesar. Cetățenii implicați în cauze aflate pe rol pot trimite actele sau cererile prin intermediul poștei, serviciilor de curierat, fax sau e-mail. De asemenea, se poate cere judecarea cauzelor în lipsă sau amânarea din motive medicale, dacă este nevoie. Persoanele aflate în carantină sau în izolare la domiciliu trebuie să înștiințeze în scris completul de judecată prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță. Judecătoria Timișoara face apel către publicul larg să respecte normele de igienă și protecție ale Ministerului Sănătății.

În privința proceselor unde sunt implicați deținuți cu cauze în materie penală aflate pe rol, Judecătoria Timișoara începe procesele de la ora 12.00 și transmite că accesul publicului în sălile de judecată este restricționat de președintele completului de judecată. Doar persoanele care au legătură cu cauzele respective pot fi prezente. Judecătoria va comunica ulterior data în care măsura va înceta.