Judecător recuzat! Fostul primar al Lugojului vrea un nou magistrat care să judece solicitarea de anulare a ordinului prefectului

Astăzi a avut loc o nouă ședință în procesul de la Tribunalul Timiș, în care fostul primar al Lugojului, Claudiu Buciu, solicită instanței anularea ordinului dat de prefectul Mihai Ritivoiu, prin care i-a încetat mandatul, din cauză că și-a schimbat domiciliul.

La cea de-a doua înfățișare în acest proces, care a avut loc în 7 septembrie, a fost stabilită o amânare pentru că avocatul lui Claudiu Buciu a solicitat dezlegarea unei chestiuni de drept, cu privire la noțiunea de domiciliu, de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.

Tribunalul Timiș, reunit în ședință miercuri, 14 septembrie, a respins cererea de sesizare către Înalta Curte de Casație și Justiție, cu privire la anularea ordinului prin care prefectul de Timiș a încheiat mandatul primarului Claudiu Buciu, pe motiv de schimbare a domiciliului. În replică, avocatul lui Buciu a depus o cerere de recuzare a judecătoarei Gabriela Baragan, pe motiv că nu a acceptat nicio probă anexată la dosar. Deznodământul se amână astfel pentru o viitoare ședință, în care se va afla dacă cererea de recuzare a fost sau nu acceptată. Acesta a fost al treilea proces de contestare a ordinului prefectului Mihai Ritivoiu, după cele din 10 august, respectiv 7 septembrie.

Tot astăzi este așteptată și pronunțarea sentinței în procesul în care Claudiu Buciu a cerut suspendarea ordinului, cea care i-ar permite să revină pe funcție până la finalizarea procesului privind judecarea.