Judecătoarea Stuparu: „Este regretabil că președintele Dunca s-a înconjurat de astfel de persoane!”

stuparu gabriela

Romeo Dunca e principalul vinovat pentru scandalul de corupție din Consiliul Județean Caraș-Severin! „Sentința” o dă consilierul județean Gabriela Stuparu, fost vicepreședinte al Tribunalului Caraș-Severin!

Punerea sub acuzare a Luminiței Jivan, consilierul personal al președintelui Romeo Dunca, și a Mariei Păulescu, directorul Direcției de Drumuri Județene, precum și audierea a numeroși funcționari de către procurorii DIICOT pun din nou cea mai importantă instituție din Caraș-Severin într-o lumină negativă. Planează iar suspiciuni de corupție și de furt din banul public. Șeful CJ garantează că în mandatul său nu s-a întâmplat nimic necurat, a catalogat acuzațiile procurorilor legate de perioada octombrie 2020 până la zi ca fiind „de pe altă lume” și a închis subiectul spunând că lasă justiția să stabilească vinovății în timp ce el își vede de treabă la Consiliul Județean. Numai că răul a fost deja făcut și lucrurile nu pot trece cu vederea atât de ușor.

„Trăim niște momente pe care Consiliul Județean le-a mai încercat și le-a mai trăit cu niște ani în urmă. Speram să nu se mai întâmple, speram ca măcar în mandatul în care eu îmi desfășor activitatea să nu văd așa ceva în Consiliul Județean. Atunci le-am perceput direct din instanță, acum le percep din interior, dar cu același ochi al specialistului în drept. Din păcate, nu este bine ceea ce se întâmplă, dar pentru mine nu este surprinzător și cred că nici pentru alții nu a fost o mare surpriză ceea ce s-a întâmplat. Am observat niște lucruri care nu se derulau chiar în limitele legalității sau în niște parametrii normali. Așa că ceea ce se întâmplă în acest moment chiar nu este o surpriză pentru mine.”, a comentat fostul magistrat la Express Live.

Gabriela Stuparu subliniază că toate persoanele vizate de ancheta DIICOT – DGA se bucură deocamdată de prezumția de nevinovăție, dar și că președintele Dunca nu are niciun fel de scuză pentru prejudiciul de imagine adus instituției: „Domnul președinte Dunca i s-a atras atenția în repetate rânduri, pe diferite aspecte. Chiar în campanie, dânsul afirma faptul că nu-l va interesa să studieze sau să citească foarte mult pe acest domeniu al administrației pentru că își va lua consilieri. Atunci i-am atras atenția, și eu, și alții, că nu te poți baza numai pe activitatea consilierilor, mai ales dacă acestea nu sunt tocmai persoanele potrivite. Ai într-adevăr consilieri care te consiliază, dar nu poți să execuți și să o iei de bun absolut tot ce îți spun ei, trebuie să treci și prin filtrul gândirii tale și să acționezi în cunoștință de cauză. Este regretabil că domnul președinte s-a înconjurat de astfel de persoane și nu a știut să-și aleagă o echipă asupra căreia să nu planeze nicio suspiciune sau bănuială. A greșit din punctul meu de vedere cu doamna Jivan. Nu știu care a fost logica și rațiunea dânsului de a optat pentru o astfel de variantă.

Fosta judecătoare aduce totodată în discuție faptul că DIICOT a reținut multiple infracțiuni și toate cu o maximă conotație în viața socială, foarte multe infracțiuni de maximă gravitate. „Nu cred că domnul Dunca nu a știut și nu cred că te poți apăra la modul ăsta, pentru că erau unele lucruri de notorietate, le știa toată lumea!”, a concluzionat Gabriela Stuparu.