Judecătoarea Adriana Stoicescu: „Din dorința de a ciupi ceva, încălcăm reguli și legi. Clasa politică e oglinda noastră”

Judecătoarea Adriana Stoicescu a făcut o nouă radiografie a societății românești, dar și a clasei politice din țara noastră, în stilul dur care o caracterizează. „Din dorința de a ciupi ceva, de la vlădică la opincă, toți sau aproape toți încălcăm reguli și legi, pentru că la noi merge și așa. Clasa politică e oglinda noastră”, este de părere fostul președinte al Tribunalului Timiș.

Adriana Stoicescu a ținut să critice, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, clasa politică, dar și românii pentru atitudinea pe care o au, făcând referire la condițiile din spitale sau la cele din școli.

România este la marginea prăpastiei, cu un picior atârnând, deja, în gol. Și pentru asta suntem toți vinovați. Străzile nu sunt murdare doar pentru ca avem politicieni de ”mare angajament”, ci și pentru că noi facem mizerie. Spitalele sunt focare de infecție nu doar pentru că niciun manager de spital nu este cocoțat acolo pe criterii de competență, ci și pentru că unii din noi sunt certați cu apa și săpunul. Școala e în cădere liberă pentru că părinții au pretenția să îi învețe pe profesori cât fac 2+2, dar și pentru că dascălii sunt plătiți în batjocură. Societatea se prăbușește sub ochii noștri. Pare că ne-am obișnuit cu ideea. Stăm și ne văicărim că ne fură austriecii pădurile, americanii gazul, rușii aerul. Nu, nimeni nu ne pune arma la tâmplă și nimeni nu ne tâlhărește. Noi ne vindem pe nimic”, consideră judecătoarea din Timișoara.

leader board 728 x 90 px

Fostul președinte al Tribunalului Timiș mai este de părere că majoritatea românilor încalcă reguli și legi, iar clasa politică din țara noastră nu reprezintă decât o oglindă a noastră ca popor.

Din dorința de a ciupi ceva, de la vlădică la opincă, toți sau aproape toți încălcăm reguli și legi, pentru că la noi merge și așa. Apoi ieșim mânioși pe Facebook și ne certăm. Clasa politică e oglinda noastră. În timp ce ne scuipăm virtual, ne tăiem capetele și ne înjurăm, de 30 de ani ei dezmembrează țara și o scot pe șest la mezat. Ei știu că suntem ”ocupați”. Vara, cu grătarele și concediul în imensa mare devenită latrină publică, din vina noastră, mâncând alimente alterate și zăcând pe plaje pline de gunoaie. Iarna, cu ”sfintele sărbători”, devenite, prin grija celor care ne scapă de ”povara” Credinței, chiolhanuri aducătoare de salvare și internare, come alcoolice și o grămadă de accidente. Suntem un popor ocupat cu veselia, hazul de necaz și bancurile. Cu mațul plin și mintea goală și odihnită. Pentru că o națiune educată ar ridica cu adevărat probleme, îi lăsăm să cumpere arme la mâna a doua, alimente de plastic și apoi ne plângem că nu sunt bani pentru școală. Dar nu prea tare, ce drac să faci acum cu prea multă carte? Țăranii își aruncă recolta pe câmp în timp ce noi ne înghesuim să cumpărăm mere din China. Le luăm copiilor telefoane șmechere să poată, dragii de ei, să butoneze liniștiți în ”toaleta” din fundul curții”, a precizat Adriana Stoicescu.

În final, judecătoarea din Timișoara a concluzionat că România se află în „cădere liberă, împinsă discret de la spate”, iar de vină pentru asta sunt nu doar politicienii. „E, în primul rând, vina noastră”, a afirmat fostul președinte al Tribunalului Timiș.