Jocul de-a demisiile consilierilor și ordinele prefectului la Consiliul Local Ciclova Română

Consiliul Local Ciclova Română este la un pas de a fi desființat din lipsă de… consilieri. Practic, dacă se va întâmpla așa, se va adeveri ceea ce publicația noastră a susținut în urmă cu mai bine de două luni. După demisiile prezentate de cinci consilieri ALDE și excluderea din partid a unui alt consilier, s-a ajuns la situația în care Consiliul Local Ciclova nu mai putea funcționa cu doar cinci membri din 11.

Inexplicabil, cei din Prefectură s-au făcut că nu văd situația creată la Ciclova Română și au lăsat ca lucrurile să meargă în continuare, invocând tot felul de motive aberante. Mai mult, prefectul Cristian Gâfu a semnat ordinul prin care viceprimarul liberal Cătălin Golu a preluat, la sfârșitul lunii martie, prerogativele de primar, în urma arestării fostului edil, Gheorghe Percea. Ca într-un film cu proști, Prefectura își dă seama de greșelile în lanț pe care funcționarii săi le-au făcut în acest timp și încearcă să dreagă busuiocul. Pe prefect cel mai mult îl deranjează faptul că secretarul de la Ciclova Română nu a anunțat Prefectura, în termenul legal, despre acele demisii.

„În momentul în care demisiile au fost trimise la Prefectură săptămâna trecută, am emis ordinele prefectului, constatând în baza demisiilor lor încetarea mandatelor celor cinci consilieri locali. Suntem în interiorul celor zece zile în care pot să conteste ordinele. Dacă vom ajunge la instanță, vom fi parte în proces și ne vom face apărarea, vom vedea când au fost date demisiile, când au fost prezentate Prefecturii de către secretarul Consiliului Local. Ei vin și-și fac apărarea, dacă s-au gândit, s-au răzgândit. Repet, Prefectura a emis ordinele de încetare a mandatelor celor cinci consilieri locali, care au fost emise și comunicate secretarului Consiliului Local Ciclova Română.

Este o situație inedită, noul Cod administrativ, intrat în vigoare anul trecut nu a prevăzut așa ceva, ca un consiliu local să funcționeze cu doar cinci membri. Întrebarea care se pune în acest moment este dacă cei cinci consilieri locali rămași reprezintă sau nu majoritatea din zece pentru a valida măcar un alt consilier ALDE?”, se întreabă acum Gâfu.

Prefectul mai spune că există o anchetă a Prefecturii pentru a stabili motivul pentru care secretarul nu a trimis la timp demisiile celor cinci consilieri locali. Prea târziu, prea ca la țară, domnule prefect!