Joaca de-a urgența! O fată de 12 ani din Reșița a sunat la 112 inventând o triplă răpire

woman use of cell phone

O fată de 12 din Reșița a reușit să pună în alertă Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin. A sunat de două ori la 112 anunțând că a fost răpită împreună cu alți doi tineri.

A sunat de două ori la 112 și a prezentat un scenariu de film: a fost legată la ochi și răpită împreună cu alți doi tineri.

După efectuarea apelurilor, fata a stins telefonul, pentru ca minciuna să fie cât mai credibilă.

La nivelul Inspectoratului au fost constituite mai multe echipe operative, care au demarat verificările. În mai puțin de o oră a fost identificată apelanta. Oamenii legii au descoperit că, în momentul apelării serviciului 112, fata de 12 ani se afla în incinta unei unități școlare din Reșița, împreună cu alți colegi de aceeași vârstă.

„Minora împreună cu bunica acesteia au fost conduse la sediul poliției pentru stabilirea celor întâmplate și luarea măsurilor legale, tânăra fiind atenționată cu privire la utilizarea SNUAU 112.”, transmit polițiștii cărășeni.

Legislația din România prevede că alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie se pedepsește cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activităţi în folosul comunităţii. De asemenea, apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţe poate fi sancţionată cu amendă între 1.000 şi 2.000 de lei sau cu până la 200 de ore de muncă în folosul comunităţii.

„Apelarea nejustificată a numărului 112 poate costa viaţa unei persoane aflate în pericol. În timp ce operatorul și echipajele din teren se ocupă de un apel non-urgent, persoane  care au într-adevăr nevoie de ajutor sunt obligate să aștepte nejustificat!”, atrag atenția polițiștii cărășeni.