Joaca de-a furtul din magazine s-a sfârşit la poliţie pentru cinci tineri din Reşiţa

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Cinci tineri din Reșița, dintre care unul urmărit național, au ajuns pe mâna polițiștilor după ce au spart un depozit al unei societăţi comerciale de pe raza municipiului, bărbații sustrăgând diferite mărfuri pe care le-au încărcat într-un autoturism.

În ultima vreme, furturile din magazine nu doar că s-au înmulțit la Reșița, însă golirea rafturilor societăților comerciale fără a mai plăti pare că a devenit un adevărat trend în rândul tinerilor.

Scenariul bine pus la punct, în această dimineață, ora 04.00, al celor cinci bărbați din Reșița, cu vârste cuprinse între 19 și 23 de ani, acela de a da buzna în depozitul unui supermarket din localitate și de a pleca cu portbagajul plin a fost demontat de polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Reșița, tinerii având ghinionul de a fi surprinși în flagrant delict, aceștia sustrăgând diferite mărfuri (alimente și alcool), pe care le-au încărcat într-un autoturism.

Tânărul de 23 de ani era urmărit național după ce a pătruns, prin efracție, în 12 locuințe din Reșița, pe numele său fiind emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, acesta sustrăgându-se măsurii.

Cum sustragerea diferitelor mărfuri din cadrul societății comerciale nu ar fi fost de ajuns, polițiștii au stabilit că, în aceeași noapte, 4 spre 5 martie, cei 5 bărbați au pătruns prin efracție în mai multe autoutilitare parcate în curtea depozitului, iar dintr-o mașină au sustras un CD player.

promovare banner maxagro

Cele 5 persoane au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Reșița, fiind întocmite acte premergătoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii au recuperat în totalitate prejudiciul produs și au contactat persoana vătămată, care nici nu aflase încă faptul că fusese victima unei infracțiuni de furt calificat, iar în cursul zilei de astăzi îi vor fi restituite bunurile.

Tot astăzi, bărbatul de 23 de ani, urmărit național, urmează să fie prezentat Judecătoriei Reșița pentru confirmarea măsurii arestării preventive.

În cauză, polițiștii de investigații criminale, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, continuă cercetările în vederea stabilirii, documentării și probării tuturor activităților infracționale ale persoanelor bănuite și tragerii la răspundere penală a acestora, în funcție de evoluția anchetei urmând a fi dispuse măsuri legale.

„Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se mai arată în comunicatul IPJ Caraș-Severin.

publicitate tmc 640