Închise la 30 mai 2018, din cauză că CJAS nu voia să semneze contractele de finanțare până la finele anului, centrele medicale de permanență au fost redeschise, după intervenția Ministerului Sănătății.
Imediat a fost schimbat și președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Mirela Zeman fiind înlocuită cu Nicolae Drăgan. Acesta din urmă dă asigurări că, în urma discuțiilor cu președintele CNAS, vor exista fonduri până la finele anului. Și Dănilă Miloș, directorul executiv al DSP Caraș-Severin, spune că aceste centre de permanență sunt esențiale pentru Caraș-Severin. „Noi nu suntem ca județul Timiș, să avem 46 de centre, la noi, desigur raportat și la populație, sunt doar 4 centre active și alte 3 înființate, care își vor începe și ele activitatea în acest an. La noi nu se pune problema desființării unor astfel de centre, ci suntem în discuții cu medicii pentru înființarea altora noi”, a declarat Miloș.
Demersuri pentru finanțarea centrelor medicale de permanență a făcut și ONG-ul Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice din Caraș-Severin, care a fost și la București, la Ministerul Sănătății, dar nu a avut cu cine să stea de vorbă. A lăsat totuși o amplă documentație la minister, tocmai pentru a se înțelege cât de importantă este activitatea acestor centre medicale de permanență, spune generalul Vasile Cocoșilă.