Sfaturi de concediu. Cum să te menții în formă?

Perioada concediilor poate fi una „dăunătoare” pentru cei care doresc să țină dietă. Tentațiile culinare există la fiecare pas și este foarte greu să le reziști. Specialiștii de la Natur House ne oferă câteva sfaturi pentru a ne întoarce din concediu fără kilograme în plus.

 • Bea între 1,5 și 2 litri de apă pe zi pentru a păstra nivelul de hidratare al corpului și al pielii.
 • Păstrează cele 5 mese pe zi.
 • Nu depăși cele două linguri de ulei de măsline pe zi.

NU UITA!

 1. Mărește activitatea fizică: mers pe jos, înot, jocuri etc.
 2. Nu lăsa deoparte sursa de proteină (carne, pește, ouă). Este cheia pentru a pierde masa grasă și a câștiga masa musculară.
 3. Profită mai ales în timpul verii de fructele și legumele de sezon. Îți oferă vitaminele și mineralele atât de necesare organismului tău!
 4. Cina trebuie să fie cât mai ușoară.
 5. Dacă ai poftă de înghețată, sigur poți să găsești o înghețată fără zahăr sau cu un conținut cât mai ridicat de gheață.
 6. Nu consuma băuturi acidulate și îndulcite.
 7. Alcoolul nu ne ajută în lupta împotriva kilogramelor în plus. Încearcă să eviți consumul acestuia.
 8. Odihnește-te, relaxează-te și uită de problemele pe care le-ai lăsat în urmă. Când suntem fericiți, secretăm endorfine și cu cât suntem mai puțin anxioși, cu atât vom mânca mai puțin.
 9. Atenție la bufetul suedez! Alege cu grijă ceea ce pui la tine în farfurie. Atenție la cantitatea de alimente!

ÎN PLUS:

leader board 728 x 90 px
 1. Păstrează aceleași ore de masă.
 2. Nu uita de fibre: fructe, crudități, cereale integrale, suplimente de fibre.
 3. Nu uita de hidratare!
 4. Nu uita de exercițiile fizice.

SUCCES!

Cabinetul Natur House din Reșița, situat pe Bulevardul Republicii nr. 22, sc. E, parter vă așteaptă în fiecare zi, de luni până vineri, pentru consultații și ajutor specializat din partea specialistului în nutriție Loredana Guran. Programări telefonice se pot face la numărul de telefon 0770 457 030.

Pentru că sănătatea este cea mai importantă, Express de Banat, împreună cu partenerii de la Natur House Reșița, publică în fiecare zi de sâmbătă câte un articol legat de nutriție și, de asemenea, vă invită la concurs pe pagina de Facebook Express de Banat.