Elevii liceelor din Caransebeș au participat ieri la o serie de cursuri speciale pe tema prevenirii consumului de droguri și a violenței în școli. Ofițerii specialiști le-au prezentat liceenilor riscurile consumului de droguri, dar și, pe înțelesul lor, prevenirea violenței și a discriminării în unitățile școlare.
Aproximativ 150 de elevi de la Liceul Tehnic Dacia și Liceul Tehnologic Trandafir Cocârlă și-au fixat atenția pe sfaturile primite de la ofițerul specialist din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog din Caraș-Severin. În cadrul întâlnirii, specialistul în domeniu a purtat discuții libere cu liceenii participanți la proiect, prezentându-le acestora riscurile pe care le presupune consumul de droguri și de substanțe etnobotanice.
Jandarmii implicați în proiect au vorbit, pe înțelesul fiecăruia, despre rolul, importanța și locul Jandarmeriei în cadrul forțelor de ordine publică. Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi au evidențiat și preocuparea instituției pentru asigurarea unui climat sigur și normal atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice. Bazându-se pe sloganul „Stop violenţei şi discriminării în şcoli! Indiferenţa doare“, liceenii au fost provocați să identifice acte și forme de violență ce pot avea loc în școli sau în apropierea acestora.
Proiectul derulat ieri în unitățile de învățământ din Caransebeș face parte din cadrul campaniei ,,Jandarmeria pe înțelesul tuturor”. Această amplă campanie se va derula pe parcursul unui an, prima etapă din desfășurătorul acesteia fiind atinsă prin aceste cursuri preventiv-educative în școlile din Caraș-Severin.