Jandarmii din Caraș-Severin, bodyguarzi pentru liderul PSD! Liviu Dragnea, pe ușa din dos! [UPDATE]

Așteptat cu cătușe și rahat la înscăunarea conducerii pe care tocmai el a impus-o filialei PSD Caraș-Severin, Liviu Dragnea a fost băgat pe ușa din dos în sala de spectacole a Liceului de Arte din Reșița, în timp ce jandarmii au dat buzna în mulțimea de protestatari!

Președintele PSD Caraș-Severin a fost întâmpinat la Reșița de copii îmbrăcați în costume populare care i-au dăruit trandafiri roșii, de o mulțime euforică, dar pe de altă parte și de zeci de oameni care și-ar fi dorit să-i ceară socoteală pentru câte și mai câte. N-au avut însă posibilitatea. Dragnea a fost băgat în sala de spectacole pentru o regie ieftină pe ușa din spate, fiind ferit de contactul cu oamenii nemulțumiți. Unii dintre ei au bătut sute de kilometri pentru a-i cere socoteală, însă jandarmii cărășeni s-au dezbrăcat de onoare, exact ca atunci când au călcat în picioare oameni nevinovați în Piața Victoriei, și i-au împrăștiat, amenințându-i cu amenzi.

UPDATE, ora 18.50

Jandarmii cărășeni au ținut să precizeze pentru expressdebanat.ro că, în Piața Victoriei, la acțiunea soldată cu sute de oameni bătuți, împușcați și gazați, ei n-au participat. Au fost alți jandarmi, dar nu de la Inspectoratul Județean Caraș-Severin! Tot jandarmii cărășeni, prin vocea purtătorului de cuvânt, susțin că n-au îndepărtat astăzi pe nimeni de la poarta Liceului de Artă din Reșița, unde a avut loc Conferința Extraordinară de alegeri a PSD Caraș-Severin. Înseamnă că au plecat oamenii de bunăvoie! Exact în momentul în care și-a făcut apariția Liviu Dragnea! „În data de 2 martie a.c., între misiunile jandarmilor cărășeni s-a numărat și misiunea de asigurare a ordinii publice în zona Liceului de Artă din Municipiul Reșița, unde s-a desfășurat o activitate care a suscitat interesul unui public numeros. Această misiune este o obligație prevăzută de art.19 din Legea nr.550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, iar dispozitivele adoptate au avut ca scop, în primul rând, asigurarea, pentru toți participanții, a exercitării în siguranță a dreptului la libera exprimare a opiniei. De aceea, trimiterea din titlu la o misiune dedicată unei persoane particulare, nu reprezintă adevărul. De asemenea, afirmația autorului articolului că cei care au dorit să protesteze ” au bătut sute de kilometri […] însă jandarmii cărășeni s-au dezbrăcat de onoare, exact ca atunci când au călcat în picioare oameni nevinovați în Piața Victoriei și i-au împrăștiat,” este neadevărată, niciun protestatar nefiind îndepărtat sau forțat să părăsească locul respectiv. Nu au fost înregistrate incidente, aceasta și datorită echipelor de dialog, care au transmis participanților regulile minime pe care trebuie să le respecte pe timpul adunărilor publice.  De asemenea, jandarmii cărășeni nu se puteau ”dezbrăca de onoare, exact ca atunci când au călcat în picioare oameni nevinovați în Piața Victoriei”, întrucât nu au participat la misiunea invocată de autorul articolului. Mai mult decât atât, putem spune, la finalul misiunii, că prezența jandarmilor a făcut posibilă exprimarea diverselor opinii intr-un cadru care să asigure siguranță civică, nefiind obligați să intervenim, fiind păstrat climatul de ordine publică în rândul tuturor participanților, indiferent de motivul prezenței lor”, a transmis Jandarmeria.

De apreciat, totuși, că nu s-au folosit gaze, bastoane și puști!

 

 

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!