Jandarmii cărăşeni luptă împotriva etnobotanicelor

Proiectul „Construieşte-ţi un viitor fără droguri!”a debutat astăzi la Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici” din Reşiţa. Lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, alături de reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Caraş-Severin, se vor implica timp de şase luni în acţiuni legate de combatarea şi prevenirea consumului de droguri şi etnobotanice.

Primii care au participat la lecţia antidrog din cadrul proiectului care se va întinde pe durata a şase luni au fost elevii Colegiului Economic al Banatului Montan. Activitatea a avut ca scop creşterea gradului de conştientizare în rândul tinerilor asupra riscurilor la care se supun dacă alg să consume droguri sau plante etnobotanice. „Cu acest prilej au fost dezbătute cu participanţii aspectele privind consumul şi efectele negative şi devastatoare ale consumului de substanţe psihotrope în rândul tinerilor”, a precizat Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al jandarmilor cărăşeni.

Sesiunile de informare vor continua şi în perioada următoare, când jandarmii împreună cu consilierii centrului antidrog vor vizita şi alte licee pentru a le aduce la cunoştinţă tinerilor consecinţele devastatoare pe care le poate avea consumul de droguri pentru viaţa şi sănătatea lor.