Jandarmii cărăşeni luptă împotriva drogurilor

Elevii de clasa a noua ai Colegiului Economic al Banatului Montan au primit ieri lecţii de viaţă de la oamenii legii. Acţiunea face parte din proiectul „Drogurile îţi ucid visele” prin care se încearcă prevenirea consumului de substanţe halucinogene în rândul adolescenţilor.

Ora de educaţie antidrog a avut loc ieri la Şcoala cu clasele I-VIII nr.12 din Reşiţa, unde elevi ai Colegiului Economic al Banatului Montan au primit vizita jandarmilor cărăşeni. Lucrători din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Caraş-Severin, împreună cu lucrători din cadrul Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin au discutat cu adolescenţii despre consecinţele nefaste pe care le pot avea alegerile greşite. „Proiectul iniţiat de profesoarele Şoavă Alina, consilier şcolar şi Chiosa Mădălina, consilier educativ, are ca scop informarea elevilor claselor a IX-a despre efectele consumului de droguri şi etnobotanice”, a precizat Marius Săndulescu, purtător de cuvânt al jandarmilor cărăşeni.

Pe lângă discuţiile libere pe care le-au purtat cu elevii, jandarmii le-au vorbit acestora şi despre prevederile legale cu privire la consumul şi deţinerea de stupefiante.