Jandarmii au stins lumina pentru o oră

Jandarmii cărăşeni s-au alăturat în această seară celor două miliarde de oameni care au renunţat la electricitate pentru o oră. Acţiunea „Ora pământului” se desfăşoară anual la nivel mondial şi este un semnal de alarmă cu privire la efectele pe care activitatea umană le are asupra planetei.

În această seară, între orele 20.30-21.30, 41 de oraşe din ţară au rămas în beznă pentru a marca Ora pământului. Chiar dacă Reşiţa nu s-a numărat oficial printre acestea, jandarmii cărăşeni nu au lăsat această acţiune să treacă neobservată şi au ţinut neapărat să susţină eforturile împotriva poluării şi încălzirii globale. „Jandarmii cărăşeni s-au alăturat iniţiatorilor şi participanţilor acestei campanii ecologice, prin stingerea luminilor şi oprirea aparatelor electrice din locuinţele proprii, reducându-se astfel consumul de energie şi, implicit, poluarea”, a precizat Marius Săndulescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin.

Ora pământului este o campanie desfăşurată la nivel mondial care are ca scop conştientizarea problemelor mediului înconjurător generate de activitatea umană. Evenimentul se organizează anual, în ultima sâmbătă a lunii martie. Jandarmii cărăşeni au demonstrat că sunt sensibili la problemele societăţii şi timp de o oră s-au lipsit de orice sursă de electricitate. “Suntem încântaţi că împreună putem aduce un aport la un mediu mai sănătos şi printr-un gest atât de mic, de a stinge o oră lumina, putem realiza un lucru deosebit”, a mai spus purtătorul de cuvânt al jandarmilor cărăşeni.