Iustina Turnea: “Teren de fotbal trebuia la Petnic?!”

Vicepreşedintele Organizaţiei Femeilor Liberale din România a criticat modul în care parlamentarii români tratează legea asistenţei sociale. Consilierul judeţean vorbeşte de mari nereguli şi dă ca exemplu comuna Petnic atunci când vine vorba de bani irosiţi.

 

Iustina Turnea spune că a urmărit cu mare atenţie dezbaterea din Parlament privind legea asistenţei sociale. “Mă întreb cum se poate ca un om politic, ca un guvern, să aibă ca principală preocuparea lăsarea greutăţii crizei pe umerii oamenilor. Nu există niciun fel de preocupare pentru dezvoltare economică, ci doar pentru cât şi de unde să tăiem”, a afirmat secrtarul coordonator al PNL Caraş-Severin.

În timp ce Guvernul Boc se plânge de numărul mare al asistaţilor social, Iustina Turnea susţine că nu e niciun motiv să se întâmple asta. “Cei mai mulţi asistaţi social sunt în comunele în care primarii sunt de la partidele de guvernământ. Primarii PNL şi PSD abia au cum să-şi plătească iluminatul şi combuistibilul pentru şcoli. E adevărat că sunt şi multe nereguli, sunt persoane plecate în străinătate care primesc ajutor social în România”, a spus Turnea. În opinia celei care îndeplineşte şi funcţia de consilier judeţean, e mai important ca banii publici să fie cheltuiţi cu chibzuinţă decât să se facă atâta tam-tam pe seama asistaţilor social. “Pentru ce o fi trebuit la Petnic, unde e numai populaţie îmbătrânită, un teren de fotbal cu vestiare, cu toate cele? Asta era cel mai necesar?! Chiar astea sunt priorităţile?”, se întreabă Iustina Turnea.

Nu se ia nimic în seamă din ceea ce spune opoziţia. Oare ăsta mai e un stat democratic? E în pericol democraţia în România”, Iustina Turnea, vicepreşedintele Organizaţiei Femeilor Liberale din România