Dezbatere publică pentru suspendarea lui Băsescu

Preşedintele PNL Caraş-Severin, Marcel Vela, a dezvăluit care sunt paşii pe care USL îi urmează pentru ca preşedintele Traian Băsescu să fie suspendat din funcţie.

Partidele care alcătuiesc Uniunea Social Liberală, PSD, PNL şi PC, şi-au desemnat reprezentanţii proprii care să redacteze cererea de suspendare a preşedintelui României, cerere ce va fi trimisă Parlamentului. “Această cerere va fi difuzată de către grupurile parlamentare ale opoziţiei, iar dacă va fi asumată, atunci se va iniţia procedura prevăzută de constituţie. La final, acest demers va fi votat în Parlament”, a declarat Vela.

Primarul Caransebeşului susţine că demersul USL ar putea fi votat chiar şi de reprezentanţii PD-L. “Pe fondul acestei acţiuni, probabil, se va iniţia şi o dezbatere publică pentru a se constitui un curent public favorabil, astfel încât să fie votată această iniţiativă inclusiv de parlamentari din coaliţie”, a spus preşedintele PNL Caraş-Severin.

Vela a făcut referire şi la frământările din PSD, partidul de alianţă, care au culminat cu excluderea lui Mircea Geoană. “Am afirmat de la bun început că vom respecta şi vom susţine hotărârile luate de organismele PSD pe cale instituţională. În acest caz este o chestiune de principiu şi un tip de conduită pe care o avem în raport cu un partener de alianţă. Este o decizie internă a PSD”, a comentat acesta.