Iulius Town Timișoara te invită la film, joacă și mișcare în aer liber

po 1000x100px (3)

Cei de la Iulius Town se pregătesc pentru ultimul weekend de vară. Agenda artistică este dominată în acest sfârșit de săptămână de proiecțiile din cadrul Flight Film Festival, târgul de antichități își așteaptă pasionații, iar World Class este gata pentru mișcare.

Startul ultimului weekend al verii este dat de antrenorii celui mai mare centru de fitness din România prezent în Iulius Town. În Iulius Gardens, instructorii World Class au pregătit exercițiile și muzica, și vă așteaptă,începând de astăzi la o serie de sesiuni de C-Core. Sâmbătă, tot de la ora 09.00, se va organiza o sesiune de Body Balance, care îmbină yoga cu stretching, pilates și tai-chi.

Începând de duminică, 30 august, se desfășoară un maraton de trei seri cu și despre filme, în Iulius Gardens. De asemenea vor avea loc o serie de evenimente din cadrul celei de-a doua ediții a Flight Film Festival: Science, Fiction, Technology, Music. Deschiderea evenimentului este găzduită la Iulius Town, de la ora 20.00, urmată de conferința Nature & Wild Life. Pelicula serii, White God (2014), premiată la Festivalul de Film de la Cannes, va începe la ora 21.30. Ziua de luni propune două proiecții cinematografice. De la ora 20.30 se va putea urmări documentarul Anthropocene: the human epoch (2018), iar de la ora 22.30 rulează filmul Underwater (2020), o producție americană.

Tot duminică, de la ora 11.00, „Scufița Roșie” pornește în călătorie alături de micii spectatori din Iulius Gardens. Piesa de teatru prezentată de Magic Oz le va da o lecție educativă și îi va destinde pe cei mici. De asemenea, pentru copii s-a pus în mișcare Trenulețul Distracției, micuța garnitură ce va opri zilnic în „stația” din Iulius Gardens, unde cei copiii se vor îmbarca pentru o plimbare prin parc, în intervalul orar 12.00 – 16.00, iar în weekend, cu program între orele 17.00 – 20.00. Caruselul venețian se rotește de luni până vineri, în intervalul 12.00 – 22.00, iar sâmbăta și duminica, de la ora 10.00 la 22.00.

Prima zi din septembrie aduce și un invitat special în cadrul Flight Film Festival la Iulius Town Timișoara. Pentru că este seara dedicată copiilor, de la ora 20.30, proiecția „Le voyage dans la lune”/Călătorie pe lună (1902), în regia lui Georges Méliès, va fi dublată și povestită de Irina Margareta Nistor. Seara continuă cu HUGO (2011), de Martin Scorsese, de la ora 21.00, un film nominalizat pentru 12 Oscar uri. Programul integral al festivalului poate fi consultat pe www.flight-festival.com.

1000x200 dacus 02

Vine și rândul pasionaților de antichități la Iulius Town. Expozanții vă întâmpină cu „dantelă” sculptată minuțios, bijuterii care vorbesc despre eleganța trecutului, colecții a căror valoare este sporită de trecerea anilor și multe alte piese surprinzătoare. Târgul handmade și vintage poate fi vizitat de vineri până duminică, la etaj, în zona magazinelor pentru copii.

Arta sub altă formă poate fi admirată până pe 5 septembrie, în Atriumul Iulius Mall. Aici sunt expuse tablouri ingenioase create din doze de aluminiu – Can Art. Vino să vezi ce au reușit să facă artiștii români cu un strop de imaginație și dorința de a recicla!

Citește și INEDIT. Artă din doze de aluminiu reciclabile, expusă la Iulius TownBanner night theater LightsON TM 2023 1000x100px