Iubitul fetei arse în baie reacționează: „Nu i-aș face niciodată rău! Ea este familia mea!”

young man sitting at kitchen table with his head down

A fost singur cu ea în locuință în seara în care tânăra de 20 de ani din Reșița a suferit arsuri grave în baie. A făcut un test poligraf care l-a scos din rândul suspecților. A decis să ne spună povestea lor, dar și ce s-a întâmplat în seara de 21 noiembrie, atunci când s-a petrecut nenorocirea.

Are 25 de ani și o familie. Așa o consideră tânărul din Reșița pe cea alături de care trăiește o poveste de dragoste de 8 ani de zile. Nu de 5, așa cum am prezentat noi povestea cu o seară în urmă. Da, și-au început relația devreme, dar, spune tânărul, s-au completat perfect. S-au susținut reciproc și s-au salvat în momentele dificile. Ea a fost și cea care l-a determinat să renunțe la alcool, în patima căruia era să cadă după un episod trist din viața sa, dar și din cauza anturajului. Locuiau în chirie de doi ani, dar aveau planuri mari de a-și cumpăra o locuință. Munceau amândoi pentru a strânge bani și a-și clădi viața la care visează. Împreună. Nu le-a fost ușor, dar asta nu i-a oprit să meargă mai departe, să treacă peste certuri și neînțelegeri.

Momentul critic a venit în 21 noiembrie. După un conflict pe care l-au avut în oraș, odată ajunși acasă, cei doi tineri au evitat să își vorbească prea multe. El a plecat în bucătărie să pregătească ceva de mâncare, ea a rămas în cameră, motivând că preferă să stea singură. Tânărul a auzit apoi ușa de la baie trântindu-se. În doar câteva minute, ne povestește acesta, totul a scăpat de sub control. „Am văzut-o în ușa de la baie și mi-a spus doar «Am luat foc!». Am luat-o repede, i-am dat jos hainele și am îmbrăcat-o cu un tricou lung. Până să iau telefonul să sun la 112, a ieșit din casă și a fugit pe scări, strigând că o să moară. Am încercat să o liniștesc, să îi spun că totul va fi bine, că sunt lângă ea”, ne-a povestit iubitul fetei. A vorbit și cu polițiștii. Le-a spus, în primă fază, că a izbucnit un incendiu în locuință. Niciun obiect nu era însă ars. A revenit apoi și, conștient că își riscă libertatea, a povestit că de fapt sticla de spirt sanitar și bricheta din baie, găsite de anchetatori, nu ar fi trebuit să fie acolo… Ele au fost duse de iubita lui și astfel ar fi devenit cauza nenorocirii.

Fata a fost dusă de urgență cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență Reșița, conștientă, iar ulterior, în aceeași seară, a fost trimisă la Timișoara, la Casa Austria, secția de Mari Arși. Care este starea ei acum am aflat de la managerul Spitalului Județean de Urgență Timișoara, unitate de care aparține și Casa Austria. „Pacienta de 20 de ani se află în unitatea noastră, la Casa Austria, secția de Mari Arși. Are arsuri pe 30% din suprafața corpului, însă ele sunt arsuri profunde și cuprind inclusiv căile aeriene superioare. Este în stare critică, dar în curs de stabilizare. Este încă intubată și așteaptă unda verde de la specialiștii noștri de la Anestezie și Terapie Intensivă pentru a putea începe procedurile reconstructive de care are nevoie pentru a i se îmbunătăți starea”, ne-a declarat Raul Pătrașcu.

Tânărul nu poate decât să spere că iubita lui se va face bine. A făcut apel la toți cunoscuții să-l ajute și să doneze sânge pentru ea. Recuperarea va fi grea și anevoioasă. Din păcate, informațiile la care are acces, nefiind rude de gradul întâi, sunt extrem de vagi. „Nu pot să dorm de o săptămână, nu pot să mănânc. Nu vreau decât să vină acasă, o să am grijă de ea indiferent cât va fi nevoie. O să ne căsătorim și vom pleca din țară. Aici lumea e mult prea rea”, ne-a mai spus tânărul reșițean printre lacrimi.

1000x100 casa brutarului

Inevitabil, sunt voci care îl acuză. A fost singur cu ea în casă, așa că mulți îl văd vinovat. Nu îi pasă. Are convingerea că, alături de ea, poate trece peste orice. Doar să se facă bine.

Deocamdată, întregul caz este în cercetare.

CITEȘTE ȘI: A ieșit din baie cuprinsă de flăcări! Cazul halucinant al unei tinere de 20 de ani din Reșița