Iubesc Timișoara! Unicitatea orașului de pe Bega, surprinsă într-un documentar

Eveniment inedit pentru timișoreni! Orașul de pe Bega va fi subiectul unui serial care a fost construit după ideea: „Cine ajunge să cunoască Timișoara cu adevărat rămâne cucerit definitiv”. Filmul de prezentare se lansează duminică, 29 noiembrie, iar zilnic, până în 6 decembrie, va fi postat câte un episod.

Serialul „Iubesc Timișoara” este construit sub formă de documentar, în șapte episoade, în care Timișoara este pusă în valoare din prisma lucrurilor care fac orașul cu adevărat special: istoria, primul oraș cu iluminat electric din Europa, viața din cartiere, mediul universitar, locurile și oamenii.

Ideea serialului aparține Asociației Iubesc Timișoara și a fost realizat cu ajutorul celor de la Timișoara Film Society și al celor de la Tour Guide & Travel Timișoara. Scopul documentarului este de a face cunoscută povestea orașului de pe Bega peste tot în lume, prin intermediul poveștilor din cele șapte episoade ale serialului.

Episoadele vor fi difuzate online, iar accesul este gratuit. Iată programul pe zile și linkul de acces pentru vizionare:

29.11 – Trailer Iubesc Timișoara
30.11 – Ep. 1 – File din istoria orașului
01.12 – Ep. 2 –  Luminile orașului 
02.12 – Ep. 3 – Transporturile în Orașul de pe Bega
03.12 – Ep. 4 – Timișoara Universitară (partea întâi)
04.12 – Ep. 5 – Timișoara Universitară (partea a doua)
05.12 – Ep. 6 – Scenele orașului (partea întâi)
06.12 – Ep. 7 – Scenele Orașului (partea a doua)

Serialul face parte din activitățile din dosarul pentru candidatura la titlul de Capitală Europeană a Culturii, pe care orașul de pe Bega îl va exercita în 2023.

Foto: Constantin Duma