ISU Timiș și SMURD, prezenți la datorie! Peste 1.500 de intervenții în luna noiembrie

ISU Timiș și SMURD au avut o lună plină! S-au înregistrat 1.552 de solicitări în total și au fost salvate bunuri în valoare de peste 9 milioane de lei. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a venit cu sfaturi cu privire la utilizarea instalațiilor de curent și încălzire.

În noiembrie, ISU Timiș a luat parte la 1.552 de misiuni specifice și la 330 de situații de urgență. S-a înregistrat o rată ridicată a incendiilor, cu 89 de deflagrații, dintre care 38 s-au produs din cauza vegetației uscate. Principalele surse ale focurilor au fost instalațiile electrice defecte sau cu improvizații, sisteme și mijloace de încălzire necorespunzătoare, fumatul în locuri nepermise, focul deschis în spații deschise și coșurile de fum necurățate sau defecte. Intervenția pompierilor timișeni a dus la salvarea a 125 de persoane, 4 animale și bunuri în valoare de 9,35 milioane de lei.

SMURD a răspuns în aceeași lună la 1.222 de solicitări, cu o medie de 40,7 de intervenții pe zi. 1.179 au fost cereri de acordare a primului ajutor. 1.216 persoane au fost asistate, dintre care 982 au fost transportate la spital și 234 au refuzat deplasarea la unitatea spitalicească.

Cu 41% din incendii produse din cauza instalațiilor electrice, ISU Timiș le reamintește cetățenilor să nu utilizeze instalații electrice defecte sau improvizate, să apeleze la o persoană autorizată pentru reparații și să nu suprasolicite circuitele electrice prin racordarea unui consumator care depășește puterea nominală a circuitelor.

Sfaturile Inspectoratului pentru Situații de Urgență cu privire la sistemele de încălzire clasice sunt: verificarea sobelor înainte de utilizare, folosirea de lemn de dimensiuni potrivite, să nu utilizeze benzină, petrol sau alte lichide combustibile pentru aprindere.